Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märtha Louise och Dureks beslut – bara ett år efter förlovningen

13 sep, 2023, 08:39 

Nu avslöjar Märtha Louise och Durek Verrett detaljerna inför bröllopet.

Annons

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett blev ett par 2019. Sedan dess har de inte blickat tillbaka, även om förhållandet bjudit på en hel del kritik och berg-och-dalbana för det norska kungahuset.

KÄRLEKSBOMBEN: Prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek förlovade!Brand logo
KÄRLEKSBOMBEN: Prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek förlovade!

Samtidigt verkar det som att deras kärlek blivit starkare. Förra sommaren förlovade de sig och visade att kärleken är starkare än allt – och att den kritik som uppstått var något man viftade bort.

– Hans majestät konungen och hennes majestät drottningen sänder sina hjärtligaste gratulationer till prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett med anledning av deras förlovning, och önskar dem allt gott framöver, skrev norska hovet i ett pressmeddelande.

Annons
Märtha Louise och Durek Verrett
Prinsessan Märtha Louise med fästmannen Durek Verrett.

Då gifter sig Märtha Louise och Durek Verrett

Och nu har man spikat bröllopsdatumet. Märtha Louise och Durek Verret kommer att gifta sig i Geiranger den 31 augusti 2024, rapporterar norska VG.

– Vi är otroligt glada över att få fira vår kärlek i Geirangers vackra omgivningar. Det betyder mycket för oss att samla våra nära och kära på en plats som är så rik på historia och spektakulär natur.

– Geiranger är det perfekta stället att omfamna vår kärlek, säger paret i ett gemensamt uttalande.

Annons

Durek blir en del av kungafamiljen

Firandet kommer att äga rum på Hotell Union i Geiranger. Val av plats är noga utvald med hänsyn av den historia som återfinns i det norska landskapet.

– Geirangerfjorden finns med på Unescos världsarvslista och representerar Norges rika kultur och naturliga skönhet, säger Märtha Louise och Durek Verrett.

Bröllopet innebär dessutom att Durek officiellt blir en del av den norska kungafamiljen. Han kommer däremot inte inneha någon titel eller representera kungahuset.

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett
Märtha Louise och Durek Verrett kommer att gifta sig den 31 augusti 2024.

Foto: TT

Annons