Märtha Louise om händelsen med yngsta dottern Emma, 14 – såg allt: "Förfärligt"

27 feb, 2023, 06:30 

Nu berättar prinsessan Märtha Louise om händelsen med den yngsta dottern.

Annons

Prinsessan Märtha Louise av Norge är en av världens mest omtalade prinsessor, kan man lugnt konstatera. I början av november i fjol kom beskedet att hon dessutom väljer att "säga upp sig" som prinsessa – hon avsäger sig alla kungliga uppdrag och plikter.

Det betyder ju också att hon har en större frihet, och ger intervjuer i en större utsträckning än förut. Nu bryter hon tystnaden om doldisdottern Emma.

Märtha Louise vägrar prata om Dureks skandaler: ”Står inte för allt”
Märtha Louise vägrar prata om Dureks skandaler: ”Står inte för allt”

Märtha Louise stora lycka med döttrarna

Tillsammans med Ari Behn, Märtha Louise ex-make som tragiskt gick bort 2019, fick paret tre barn. Maud Angelica, 19, Leah Isadora, 17, och Emma Tallulah 14 år. Likt sin mor har döttrarna växt upp i det kungliga strålkastarljuset, på olika vis.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Den äldsta dottern Maud satte hela Norge i tårar när hon ynka 16 år gammal höll ett tårdrypande tal på sin fars begravning. Numera är det tydligt att hon valt att gå i sin fars fotspår. Likt Ari är Maud en riktig konstnärssjäl, och ställer ut sin egna konst och har skrivit en bok.

Maud Angelica, Märtha Louise och Durek Verrett på Mauds konstutställning
Märtha Louise och Durek var på plats när Maud ställde ut sin konst.

Leah Isadora har även hon valt en karriär i rampljuset. Hon jobbar med sina sociala kanaler, där hon bjuder in följarna till hennes liv på både TikTok och Instagram. Dessutom medverkade hon i realityserien Norska Powerkvinnor, och på premiären var självklart hela familjen på plats.

För ett kort tag sedan vann Leah Isadora årets beauty-influencer på norska Vixen Awards, så det är tydligt att hon vet vad hon gör!

Annons

Märtha Louise om händelsen med dottern Emma: "Förfärligt"

Minstingen Emma, som snart fyller 15 år, håller sig betydligt mer under radarn än sina systrar. En snabb slagning i bildarkivet TT visar att bilderna på Emma är märkbart färre än resterande familjemedlemmar.

Men helt privat lever hon inte. Emmas kall i livet, är likt hennes mor, hästar. Trots hennes ringa ålder är hon med i landslaget, och hon är en lovande hopp-ryttare. Något som visar sig vara rejält påfrestande för mamma Märtha Louise, hon berättar att hon inte ens vågade se på när Emma red i Europa-mästerskapen – och satt under ett bord!

Annons

– Det är helt förfärligt, säger prinsessan Märtha Louise om att titta på när dottern rider till Dagens Nyheter.

– Det är ingen som vågar stå intill mig för jag hoppar, nyper och far omkring.

Emma Tallulah på en hästrygg
Emma har gått i sin mors fotsteg.

Foto: TT

Annons