Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Märtha Louise om hemska kampen: "En sorg"

Märtha Louise och Durek

Prinsessan Märtha Louise har lättat på bördan och berättat om sorgen som hemsökt henne.
Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssaga
Slå på ljud

Prinsessan Märtha Louise och hennes döttrar Maud Angelica Behn, Leah Isadora Behn, Emma Tallulah Behn tvingades hantera en stor sorg under julhelgen.

Det var nämligen på juldagen 2019 som Märtha Louises exman, Ari Behn, valde att ta sitt liv. Julen var självfallet en bitterljuv påminnelse om familjens stora förlust.

Prinsessan Märtha Louise berättar om sin svåra sorg

I nyår gästade Märtha Louise den norska podcasten Relasjonspodden för att prata om hur hon och döttrarna lever med sorgen.

– Det har varit det tuffaste året jag haft i hela mitt liv. Att möta en sån typ av sorg... Att sorg kan vara få fysiskt krävande. Man blir så fysiskt sliten, det är som att springa marathon. Och det tar så lång tid, säger Märtha Louise i podcasten.

För Märtha Louise är bördan dubbel. Hon måste dels hantera sin egen sorg, dels finnas där för sina tre döttrar som förlorat sin far.

– Man måste vara där för dem, oavsett var de är. Jag tror att det är viktigt att ta pauser från sorgen. Det får man. Vi är människor som andas ut och andas in. Att befinna sig i sorgen konstant är fysiskt tungt för kroppen. Det är fantastiskt att befinna sig i sorgen, men du måste kunna unna andra känslor än ren sorg, säger Märtha Louise.

"Vi hade inget osagt med honom"

Mitt i all sorg finns det dessutom en detalj som gör att familjen kan skatta sig lyckliga, menar prinsessan.

– Vi hade väldig tur, för ingen av oss hade något osagt med Ari eller hade något att bearbeta. Det måste vara otroligt svårt för alla som har det så. Att få veta mer om självmord och få en massa information är viktigt. Man måste möta skuldkänslan också, få det på bordet. Prata om varför. Annars sitter man och dömer sig själv resten av livet, säger Märtha Louise.

Och för Märtha Louise finns det en uppenbar metod att ladda batterierna på: samkväm kärleken Durek Verrett. På Instagram kan man se att de firade jul ihop.

"Att sörja tar på krafterna, mentalt och fysiskt, och vi behöver alla få en paus från detta för att fylla på batterierna", skriver hon där.

LÄS MER: De får bo på kungens privata ö – reglerna som gäller

LÄS MER: Suzanne Axells okända tragedi – lämnades