Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märtha Louise rasande – orden om Durek får skandalprinsessan att se rött

02 jan, 2023, 20:10 
Indra Nordemar

Märtha Louise rasar mot norska medier.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paretBrand logo
Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paret

Prinsessan Märtha Louise har skapat rubriker i åratal. Hon har alltid gått sin egna väg, vilket delat upp det norska folket i två läger. Medan många hyllar hennes mod, är det också många som kritiserar hennes livsval.

Desto fler blev rubrikerna efter 2019, då hon presenterade sin nya kärlek, amerikanska schamanen Durek Verrett, och sedan förlovningen tidigare i år har de kritiska åsikterna nått en ny höjd.

Nu ryter Märtha Louise ifrån.

Kritikstorm mot Durek Verrett efter lögnen

Durek har gjort många kontroversiella uttalanden under tiden som prinsessan kärlek. Bland annat hamnade han i blåsväder när pandemin fortfarande låg som ett täcke över världen. Han påstod då att medaljonger gjort honom frisk från covid-19, och sålde dessa för mycket pengar. Lurendrejare var ett av många ord han då blev kallad.

Annons

– Det är en kulturkrock vi ser, sa då kung Harald om sin svärson.

Men lurendrejare kanske var åt det mildare hållet vad gäller kommentarer som Durek fått. Schamanen tvingas nämligen utstå rasism på daglig basis, vilket självfallet tär hårt på prinsessparet.

– När en person ringer mig, attackerar mig, kommenterar och gör sådana saker, så är det på grund av min hudfärg, har Durek sagt till VG.

I juni i somras gick Durek ner på knä och friade till Märtha Louise.

Kung Harald ryter ifrån efter påhoppen

Durek berättade då också att han aldrig upplevt så mycket rasism som i Norge. Och det här är något som kung Harald förstås har noll tolerans för, och gick därför ut offentligt och uttryckte sin oro på norska hovets hemsida:

”Vi är måna om att vi ska kunna leva bra tillsammans, trots ojämlikhet. De rasistiska attityder Durek Verrett utsatts för, framför allt på sociala medier, motsätter vi oss starkt. Det är en styrka att kungafamiljen speglar den etniska mångfald som finns i Norge, stod det i uttalandet bland annat innan han avlutade:

Annons

"Vi måste arbeta tillsammans för att få ett slut på det här."

Märtha Louise rasar mot norsk media

Men det här har inte lyfts i norsk media, vilket nu får Märtha Louis att se rött. Efter år av kritik och flera diskussioner fram och tillbaka beslutade nyligen kungafamiljen att Märtha Louise "slutar" som prinsessa.

Det här och andra negativa aspekter är det som norsk media skriver om, men inte att Harald har hennes och Dureks rygg.

På Instagram uttrycker nu Märtha Louise sin ilska:

"Varför har inte norsk press inte nämnt den här delen av pressutskicket i samband med att jag att avsade mig mina officiella uppdrag? Tycker de inte att det är en viktigt grej att kungen adresserar rasism? Royal Central steppade upp och visade vilket otroligt fint uttalande som gjordes på kongehuset.no. Tack för att ni delade det Royal Central."

Foto: TT

Annons