Märtha Louise rasar efter tragiska dödsfallet: "Monster!"

Till och med en prinsessa som Märtha Louise kan tappa humöret ibland.

En tragedi har skakat om Prinsessan Märtha Louise. Nu är hon rasande!

Fallet George Floyd har skakat om USA. Den afroamerikanske 47-åringen greps av polis efter att ha handlat med en misstänkt falsk 20-dollarssedel.

Fyra poliser ingick i insatsen, som slutade i att George Floyd trycktes ner på marken. En av poliserna satte ett knä på Georges nacke, och den gripne skrek efter luft. Till slut svimmade han av och avled senare på sjukhus.

Märtha Louise rasar efter tragedin

Händelsen har lett till stor ilska i USA, där man ser Georges död som ett resultat av en strukturell rasism inom den amerikanska poliskåren.

Även prinsessan Märtha Louise har reagerat. Märtha Louise, vars pojkvän Durek Verrett är amerikan, är uppenbarligen rejält omskakad av tragedin.

“Sluta! Det här har gått alldeles för långt; dödandet av oskyldiga män och kvinnor! Vilka är dessa monster med förvridna tankar som tror att de har rätt att döda på grund av skillnader i hudfärg? Det gör mig så ledsen att vi som mänsklighet inte kommit längre än att vi dödar varandra, trycker ner andra, skadar dem på grund av vår egen osäkerhet”, skriver Märtha Louise.

George Floyd blev skjuten

Märtha Louise vädjar till mänskligheten att vakna. Vakna och se att vi alla är lika, oavsett ursprung och hudfärg.

“När ska vi vakna och se att vi kan lita på och älska varandra, för det är vad vi är satta på jorden att göra? Hur många fler män och kvinnor måste dö, skadas, bli trakasserade och hotade innan något förändras? När ska vi vakna upp? Sluta med det här omänskliga!”, skriver Märtha Louise.