Märtha Louise splittring med Madeleine – bilderna visar sanningen

Det finns olika sätt en kunglighet kan sköta sina sociala medier på, men på den fronten finns det knappast några som sköter det mer olika än Madeleine och Märtha Louise.

När det kommer till hur kungligheterna sköter sina sociala medier har de flesta valt en något tillbakadragen och väldigt officiell approach, något kanske framför allt prinsessan Madeleine har bemästrat genom sina konton. Hon gör en tydlig skillnad mellan rollen som prinsessa och sitt privatliv, med ett officiellt konto där hon skriver på engelska och har över 260 tusen följare. Hon lägger upp bilder som är relaterade till sina projekt och uppdrag, och när tillfället ges bryter hon av med en lite mer personlig familjebild.

Men bakom allt det här finns en mer privat Madeleine som endast några få har givits möjlighet att ta del av. Genom sitt hemliga konto delar hon betydligt fler inlägg än på det offentliga, men följarskaran är bara en bråkdel av den mängd som följer henne på det officiella kontot. Hon ger sig heller aldrig in i några debatter, utan håller sig till korta hälsningar eller information om de projekt hon jobbar med.

På andra sidan av skalan hittar vi norska prinsessan Märtha Louise. Hon har två konton, ett officiellt och ett privat, men den största skillnaden där verkar vara att hon lägger ut mer om hästar på det privata. Annars finns det inte mycket som skiljer dem åt, det är över hundra tusen följare på båda och ännu en gemensam nämnare är att hon inte har några problem med att ge uttryck för egna åsikter när det kommer till brännande ämnen.

Märtha Louise ger sig in i debatt

Hon har bland annat skrivit om svårigheterna hon har stött på tillsammans med sin pojkvän Shaman Durek, och att folk har åsikter om deras förhållande.

Shaman Durek Prinsessan Märtha Louise

Shaman Durek och prinsessan Märtha Louise i Los Angeles i maj 2019.

– Vi har båda två fått ta emot dödshot på grund av vårt förhållande, och vi får varje vecka höra att vi skämmer ut vårt folk och våra familjer på grund av att vi har valt varandra, skrev hon bland annat i ett långt inlägg.

Märtha Louise interagerar även mycket med följarna i sina kommentarsfält, är det en positiv kommentar besvarar hon dem alltid tacksamt och om hon blir ifrågasatt (ofta på ett orättvist sätt) har hon alltid svar på tal. Ofta avslutar hon även de kommentarerna med budskap om kärlek och medmänsklighet.