Märtha Louises dotter avslöjar sitt hemliga liv

Maud Angelica Behn, pappa Ari Behn, mamma prinsessan Märtha Louise.

Hur har det gått för dottern Maud Angelica, efter Ari Behns självmord? Nu får vi svaret, och en glimt från hennes hemliga liv.
Slå på ljud

 

Ingen glömmer Maud Angelica Behn efter det drabbande tal som hon höll på pappa Ari Behns begravning, bara nio dagar efter hans död. Hans självmord rammade familjen med full kraft. Men hur har det gått för henne sen?

Sedan vi såg henne den där tunga januaridagen i Oslo Domkirke har hon hunnit fylla 17 år, och häromveckan var hon, systrarna Leah Isadora, 15, och Emma Tallulah, 11, med när minnesutställningen med pappa Aris målningar öppnade på Galleri Varden i Aris gamla barndomstrakter i Moss, söder om Oslo.

Maud Angelica Behn

Maud Angelica Behn på en alldeles nytagen bild.

Där på galleriet fick Aris färgstarka målningar också sällskap av några av Mauds egna teckningar, och hon beskrev hur talet vid begravningen hjälpt henne att hantera hans död.

Maud Angelica Behn

Maud med teckningen av pappa Ari, den som i vintras stod på hans kista.

– Det betydde så mycket för mig att jag kunde skapa något värdefullt ur all den smärtan. För det kände jag att jag gjorde; jag kunde använda min sorg till att hjälpa andra. Så det talet är otroligt betydelsefullt för mig.

Märtha Louises dotter om sorgen efter pappa Ari

– Mamma säger att det här med sorg är lite som att andas. Ibland tänker man på det och ibland tänker man inte på det, sa hon också, och liknade sin plågade men karismatiske pappa vid både en påfågel och en räv.

Men Maud Angelica bjuder också på en betydligt mer privat glimt på sitt privata Instagramkonto, med namnet 3_eyed_cat:

– Jag har inte tecknat så mycket på sista tiden, har haft fullt upp med annat. Men tack alla för att ni förstår och har tålamod med mig för att jag inte postar så mycket just nu, skriver hon bland annat.

Teckning gjord av Maud Angelica Behn

En av Mauds teckningar, som hon lagt ut på sitt privata Instagramkonto. ”Min konst förändras hela tiden, men jag hoppar att du uppskattar den i alla fall!” skriver Maud Angelica i sin profil.

– Ni som skrollar bakåt vet att jag förlorade min pappa nyligen. Jag tror inte att jag ska prata om min sorg så mycket offentligt, men kanske kan jag i alla fall prata om det som har hjälpt mig. Och det har arbetet med att vika origami-tranor faktiskt gjort. Det är konstigt och jag vet inte riktigt varför det hjälper, men det tröstar mig på något sätt.

Maud Angelica Behn, mamma prinsessan Märtha Louise

Maud med mamma, prinsessan Märtha Louise. Tidigare i våras beskrev hon sin dotter med orden ”en gammal själ, fylld med visdom. En ständigt källa till glädje, kreativitet, djup och skratt”.

Maud berättar också i sitt Instagram-inlägg att hon brukar placera ut sina papperstranor lite här och där i skolan, och skriva hemliga budskap i dem. Och några av Mauds origami-alster ser du här:

Foto: TT, Instagram.