Märtha Louises ilska: ”Jag är så emot det”

märtha louise prinsessan

En tuff tid för prinsessan Märtha Louise – och hennes barn.

TT
Märtha Louise är en prinsessa som går sin egen väg, men så har det inte alltid varit.
Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssaga
Slå på ljud

Märtha Louise är numera känd som prinsessan som gått sin egen väg, men det tog henne lång tid innan hon var tillräckligt självsäker för att kunna bryta sig ut ur den mall hon förväntades anpassa sig till. I Relajonspodden berättar hon om hur hon fått kämpa för att hitta sig själv.

– Min pappa har alltid sagt till mig: ”Du måste vara sann mot dig själv eller så blir du genomskådad.”, säger Märtha Louise i podden.

– Det är ju så att när man provar att vara någon man inte är hela tiden och säger saker man inte tror på helt och hållet så syns det. För mig har det varit väldigt viktigt att följa den inre riktningen och ju mer jag kommit i kontakt med den så gör man val som kanske är lite okonventionella och då tror jag det här landet inte är riktigt utformat efter det, fortsätter hon.

Märtha Louise: ”Jag är så emot det”

Något som måste ändras är hur man ser på folk som går sin egen väg i Norge.

prinsessan märtha louise

Märtha Louise har lärt sig med åren att följa sitt hjärta.

TT

– Vi är så otroligt snabba på att hylla våra idrottare, vi ser bara positivt på det, vi vill att de ska vinna och bli bäst i världen. Men med allt annat så är det så att du inte ska tro att du är något. Varför tror du att du ska klara det, säger Märtha Louise i podden.

– Jag är så mycket emot den jantelagen vi har. Jag tycker vi är bättre än det. Jag tycker vi ska ha mer av den inställningen vi har i sport mot varandra. Hejar vi på varandra vågar vi mer så det kommer bara positivt från det, men vi är så rädda att bli av med den plats vi har.