Märtha Louises känslosamma hälsning till folket: "Jag är ledsen..."

Märtha Louises känslosamma hälsning till folket: "Jag är ledsen..."

Efter att ha tagit emot massor av meddelanden i sociala medier säger prinsessan Märtha Louise nu tack – och förlåt.

Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paret
1:21

Efter reklamen: Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paret

(1:21)

Slå på ljud

Det har varit lite stormigt kring den norska kungafamiljen på senaste tiden. Nyligen uppstod nämligen en konflikt mellan prinsessan Märtha Louises fästman Shaman Durek Verrett och kung Harald.

Det hela grundade sig i att Durek tidigare i år insjuknade i covid-19 och då vägrade läkarvård. Han gick istället ut och sa att han kunde läka sig själv med hjälp av en medaljong, och rekommenderade även andra att göra detta.

Uttalandet fick stark kritik från Norska Hälso- och välfärdsdepartementet, och det dröjde inte länge tills att Harald gick ut och kommenterade detta. Kungen menade att det hela rörde sig om en "kulturkrock".

– Vi lär känna varandra bättre och bättre, och vi ska prata med honom, som vi gör i en familj. Så det kommer att lösa sig. Men jag lovar inte att det löser sig i morgon, sa kungen.

Paret, som bor i USA, besökte Norge i somras för att fira prinsessan Ingrid Alexandra som fyllt 18.

Foto: Andreas Fadum / TT

Prinsessan Märtha Louises känslosamma hälsning: "Jag är ledsen"

Huruvida familjen har hunnit prata om deras "kulturskillnader" ännu är oklart. När Märtha Louise fick frågor om detta för några veckor sedan vägrade hon att svara journalisterna.

Sedan dess har det varit tyst från prinsessan – tills nu.

På torsdagen fyllde Märtha Louise nämligen 51 år, och fick då ta emot massvis med grattishälsningar! Något som hon tackar för i en känslosam hälsning på Instagram:

"Tack för alla fina meddelanden jag har fått på min födelsedag. Det har varit överväldigande att läsa dem", skriver hon.

Prinsessan vill även be om ursäkt för att hon inte kan svara på alla meddelanden:

"Jag är ledsen att jag inte kommer att kunna svara var och en av er, men jag vill att ni ska veta att jag är mer än tacksam och berörd av all kärlek som skickats till mig."