Märtha Louises oväntade beslut om prinsesstiteln

Märtha Louise

Idag ger prinsessan Märtha Louise alla kritiker svar på tal om hennes roll som prinsessa i det norska kungahuset. Se vad hon säger här!

Det kom ett något oväntat utspel från den norska prinsessan Märtha Louise idag via hennes eget Instagram-konto. Hon skriver:

“Det har den senaste tiden varit många diskussioner om mitt användande av min prinsesstitel i kommersiella sammanhang. Att jag använde titeln under min turné och använt på detta sätt märker jag ha varit provocerande för många, något jag väl förstår.

Sedan fortsätter hon att förklara vad hon tillsammans med resten av kungafamiljen nu har beslutat.

“Diskussionerna kring detta är något jag har tagit mycket seriöst. Tillsammans med min familj har vi nu beslutat att göra några ändringar”.

Märtha louise instagram

Bara för några dagar sedan kunde man läsa om ett webb-seminarium som hon och den amerikanske pojkvännen Shaman Durek hade skapat, där de bjöd in allmänheten att delta i sitt “Sit Down Social webinar” om liv, kärlek och förändring. Att delta skulle kosta runt 600 svenska kronor.  Kanske var det just detta som fick några att reagera och nu kommer alltså reaktionen från prinsessan. Vad är det då för ändringar hon talar om?

Ingen prinsesstitel i kommersiella sammanhang

“Tillsammans har vi nu kommit fram till följande, jag använder titeln prinsessa när jag representerar kungahuset och göra mina officiella uppdrag, hemma, utomlands och i mer privata sammanhang. Jag ska från idag inte använda mig av min prinsesstitel i kommersiella sammanhang.”

Detta innebär alltså att hon under sitt samarbete med pojkvännen Shaman Durek bara kommer använda namnet Märtha Louise.

“Jag menar att detta är en bra lösning för att alla ska kunna se skillnaden mellan min egen näringsverksamhet och med min roll som representant för kungahuset. Detta gör också att jag har på detta sätt skapat mig en större frihet i mitt företag.”

Märtha Louise med sin pojkvän Shaman Durek.

Märtha Louise med sin pojkvän Shaman Durek.

Norska hovet uttalar sig om Märtha Louise

Även det norska hovet har kommenterat det hela på sin hemsida. Där kan man läsa följande uttalande:

“Prinsessan Märtha Louise har i samråd med sin familj beslutat att hon från och med nu inte kan använda sin prinsesstitel i samband med sin näringsverksamhet. Prinsessan kommer att fortsättningsvis använda sin titel bara när hon representerar kungahuset och i privata sammanhang, men hon kommer att använda bara sitt förnamn (Märtha Louise) när hon driver inkomstdriven verksamhet.”

I samband med inlägget taggade prinsessan Märtha Louise ett nytt konto med namnet “martha.louise.intuitive”, där hon enbart kommer använda sitt namn utan titel, och lägga ut bilder från hennes jobbvardag. Under den första publicerade bilden skriver hon “Detta är mitt nya konto för mina arbetsrelaterade projekt, där jag kommer använda mitt namn utan min titel. Jag är bara Märtha Louise. Låt oss upptäcka livet och gå på äventyr tillsammans.”

Pojkvännen Shaman Durek kommenterar

Kommentarerna ösar in till Märtha Louise och de mesta är positiva till förändringen. Märtha Louises pojkvän, Shaman Durek, kommenterar också inlägget och skriver: “Jag är så stolt över dig älskling. Du är en sådan stark kvinna!”

Se inlägget här:

Foto: TT