Märtha Louises panikresa – trotsade regeringen mitt i krisen: "Grät som ett barn"

Norge har stängts ner för att hindra coronaviruset från att spridas.Men prinsessan Märtha Louise hann lämna landet – för en hemlig resa.

På torsdag kom beskedet att den norska kungafamiljen valt att ställa in eller skjuta upp alla officiella evenemang och besök för att minimera smittrisken under coronakrisen.

– Vårt land befinner sig i en allvarlig situation som drabbar både enskilda individer och samhället i stort. Det är avgörande att vi alla deltar i den nationella samlingen för att undgå att utsätta oss själva eller andra för smitta, sa kungahuset i ett uttalande.

Även regeringen har tagit till drastiska åtgärder för att minska risken för en spridning av coronaviruset. Man har stärkt bevakningen vid gränserna, stängt flygplatser och hamnar och avrått från utlandsresor.

– Vi uppmuntrar starkt alla att avstå från fritidsresor, sa hälsominister Bent Höie i förra veckan.

Prinsessan Märtha Louise dök upp hos Durek

Men en av landets viktigaste företrädare kunde inte hålla sig från att lämna Norge. På Durek Verretts Instagram kan man se att hans flickvän, prinsessan Märtha Louise, satte sig på ett flygplan och flög till USA, där Durek bor.

“Min kärlek dök upp utanför min dörr innan hon blev stoppad, utan att ens berätta för mig på förhand. Hon bokstavligt talat flög över världen för att träffa mig innan hennes lands gränser stängdes. Bara för att träffa mig innan hon inte kan det längre, även om det bara handlade om två dagar. Det var de bästa två dagarna i mitt liv för mig och min familj. När hon överraskade mig grät jag som ett barn, för det är kärlek för mig. Att visa handlingskraft!”, skriver Durek på Instagram.

“Jag älskar dig, min ljuvliga Martha. Du fantastiska, vackra, mäktiga, visa kvinna som gör mig till en bättre man.”

Märtha Louises egna ord

Märtha Louise har själv kommenterat bilden.

“I dessa oförutsägbara och svåra tider som vi lever i, där jag känner för alla som drabbats, så måste vi komma ihåg att kärleken vi känner för varandra är viktigare än rädslan som dykt upp. Jag älskar att finnas där för dig, älskade Durek. Det får min själ att sjunga”, skriver Märtha Louise.

 

LÄS MER: Varnar Märtha Louise för Durek efter hans stora utbrott