Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Märtha Louises raseri efter pressen – kan inte dölja sin ilska: "Jag är rädd"

22 dec, 2022, 20:45 
Indra Nordemar

Märtha Louise har fått nog. Nu ryter hon ifrån.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmenBrand logo
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmen

Prinsessan Märtha Louise har länge kritiserats av både folket och media. Dels då många ansett att hon utnyttjat sin prinsesstitel, men också för sin relation med schamanen Durek Verett.

Efter många krismöten kom norska kungahuset till slut fram till att av Märtha Louise "avsäger" sig prinsessrollen. Hon kommer inte längre arbeta för kungahuset, men kommer fortsatt ha sin prinsesstitel – under officiella sammanhang.

Prinsessan borttvingad från kungahuset

”Prinsessan Märtha Louise vill bidra till en tydligare distinktion mellan sin egen verksamhet och kopplingen till Kungahuset”, gick det att läsa i pressmeddelandet från hovet.

Men hovexperten Anders Johan StavsengSe og Hør, menade då att orsaken är relationen med Durek.

Annons

– Ja. Hon säger själv att detta beror på hennes förlovning med Durek Verrett, sa han då till Svensk Dam.

Märtha Louise och Durek förlovade sig i somras.

Märtha Louises ilska – ryter ifrån efter år av kritik

Men sedan Märtha Louise lämnade arbetet i Kungahuset, har den norska mediestormen ändå inte lugnat ner sig. Och nu har hon fått nog. I ett inlägg på Instagram ryter hon nu ifrån.

”En bevakning som andra uthärdar i tre dagar, har jag och Durek fått utstå år ut och år in. Det ska sägas att min mentala hälsa inte var på topp när jag gick in i denna tunga period; denna "för-jultiden". Jag vet vad konstant press från media genom åratal kan leda till. Jag har känt det i kroppen sedan jag var i tonåren och innan dess. Dessutom är jag rädd att historien upprepar sig. Vi behöver lugn och ro.”

Annons

Oron för Durekt Verett – efter Ari Behn

Märtha Louise syftar till att juletider är tuff för familjen. Det var då de för tre år sedan förlorade Ari Behn då han tragiskt tog sitt liv. Och prinsessan menar du att mediebevakning var en av triggande faktorerna.

”De gav aldrig upp, fortsatte och fortsatte. Stalkade honom. Kritiserade och kritiserade. Det var inte meningen att han skulle komma undan med någonting. Detta fick pressen att vara självkritisk när han var död.”

Och nu är hon i stället rädd för Durek, som hon menar får utstå samma slag press.

”Jag är rädd för att historien ska upprepa sig”, avslutar hon.

Foto: TT

Annons