Märtha Louises sista ord till Ari Behn – när ingen såg

Märtha Louises sista ord till Ari Behn – när ingen såg
Prinsessan Märtha Louise tog farväl av sin exmake Ari Behn i hemlighet. Enligt norska Se og hör hölls en privat minnesstund för författaren och kulturprofilen.
Annons

Ari Behn och Märtha Louise var gifta mellan 2002 och 2017 – och deras förhållande blev en av Norges allra mest omskrivna kärlekssagor.

När Ari Behn begravdes i Oslo Domkyrka den 3 januari, efter att ha tagit sitt liv på juldagen, fanns prinsessan Märtha Louise bland de sörjande. Dottern Maud Angelica Behn höll ett starkt och känslosamt tal – men själv sa Märtha Louise ingenting.

Annons

 

Annons

Tog farväl av Ari Behn i hemlighet

Ari Behn och Märtha Louise

Men norska Se og hör avslöjar nu att Märtha Louise höll ett eget tal dagen före, torsdagen den 2 januari. Då anordnades en privat minnesstund i kapellet på Ullevål sjukhus, där Ari Behns kropp låg bevarad inför ceremonin på Oslo Domkyrka.

På plats i kapellet fanns, förutom Märtha Louise och döttrarna Maud Angelica, 16, Leah Isadora, 14, och Emma Tallulah, 11, flera medlemmar ur den norska kungafamiljen. Kung Harald var där, likaså drottning Sonja, kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit, och deras barn Ingrid Alexandra och Sverre Magnus.

Annons

Hovmedarbetaren Berit Tversland, som var Märtha Louises nanny när hon var barn, deltog också i ceremonin. Ari Behns näre vän Kåre Conradi, känd norsk skådespelare som också talade på hans begravning, tog farväl av sin kamrat jämte kungligheterna.

Enligt Se og hör var Märtha Louises sista avskedsord till exmaken både gripande och inlevelsefullt.

“Förstod inte hur älskad du var”

Men även allmänheten har fått ta del av  Märtha Louises sorg efter sin före detta man. Hon skrev nämligen ett långt inlägg på Instagram efter att begravningen i Oslo domkyrka var avslutad:

“Käre Ari,

Annons

Vi skulle ha varit tillsammans under julen och ledigheten. Vi hade alla sett fram emot det.

Och vi är så oändligt sorgsna och ledsna över att ha förlorat dig, för du var flickornas varma, roliga, kloka och goda pappa som de saknar så djupt. Vi saknar de roliga kommentarerna, dina fina perspektiv, den poetiska tonen, de översvämmande komplimangerna, den stora kärlek du hade till dem. I dag hade du varit så innerligt stolt över dem. Men nu är det ett tomrum där du var, för ingen kan någonsin ersätta dig för våra vackra flickor. Och det gör så ont att tänka på att du ville lämna jorden. Vi är i djup sorg och smärta allesammans. 

En osynlig sjukdom tog mer och mer överhand hos dig, för så är det när den psykiska hälsan sviktar. Under lång tid såg vi dig gradvis försvinna, men vi höll fast vid tron på att det skulle gå bra. Din familj kämpade för dig. De har funnits där för dig dag och natt. 

Du är och kommer att fortsätta vara djupt saknad, Ari. Och jag känner en sorg över att du aldrig riktigt förstod hur älskad du var. Jag hoppas att vi som är kvar, kan vara bra på att berömma varandra och säga de fina orden till varandra. För vi har bara det här livet att dela med oss av, hur glada vi är för varandra och vilka fantastiska kvaliteter vi ser i varandra. Vi håller dig kär, Ari, och går vidare med dina ord: Varje dag är en fest och du är ett smycke.”

 

Annons

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Kjære Ari, Vi skulle vært sammen i julen og feiret. Vi hadde gledet oss alle sammen. Og vi er så uendelig triste og lei oss for tapet av nettopp deg, for du var jentenes varme, morsomme, kloke og gode pappa som de savner så dypt. Vi savner de morsomme kommentarene, de fine synsvinklene dine, den poetiske tonen, de overstrømmende komplimentene, den store kjærligheten du hadde for dem. I dag hadde du vært så inderlig stolt av dem. Men nå er det et tomrom der du var, for ingen kan noen gang erstatte deg for de vakre jentene våre. Og det er så vondt å tenke på at du ville forlate jorden. Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen. En usynlig sykdom tok mer og mer overhånd i deg, for sånn er det når den psykiske helsen svikter. Over lang tid så vi deg gradvis bli borte, men vi holdt fast i troen på at dette skulle gå bra. Familien din kjempet for deg. De har stått der for deg dag og natt. Du er og vil fortsette å være dypt savnet, Ari. Og jeg kjenner på en sorg over at du aldri riktig forstod hvor elsket du var. Jeg håper at vi som er igjen, kan være gode til å rose hverandre og si de fine ordene til hverandre. For vi har dette livet til å dele nettopp hvor glad vi er for hverandre og hvilke fantastiske kvaliteter vi ser i hverandre. Vi holder deg i kjærlighet, Ari, og går videre med dine ord: Hver dag er en fest og du er et smykke.

Ett inlägg delat av Märtha Louise (@iam_marthalouise)

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Märtha Louises sista ord till Ari Behn – när ingen såg”

 1. Monarkist skriver: 15 januari, 2020

  Så fina och varma ord, Märtha.


 2. ancibergfeldt skriver: 17 januari, 2020

  Jag har inte sett något så lyckligt
  Brudpar som när Ari Ben
  Och Märtha gifte sig. Jag tror
  aTT Ari fortfarande älskade
  Märtha .Absolut hans största
  Kärlek!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar