Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Martin Melins regelbrott framför ögonen på Silvia

12 sep, 2023, 11:15 
Louise Wibergh Lenti
Martin Mellin Drottning Silvia

Martin Melin dök upp på riksmötet – bröt mot flera regler.

Annons

Veckan är äntligen här då vi ska få fira kungens 50 år på tronen! Idag är det riksmötets öppnande vilket är starten på riksdagens och de 349 ledamöternas nya arbetsår, riksmötet 2023/24. Som alltid är kungaparet och flera medlemmar av kungafamiljen närvarande.

7 saker du inte visste om drottning SilviaBrand logo
7 saker du inte visste om drottning Silvia

Vid gudstjänsten i samband med riksmötets öppnande strömmade politikerna in framför Storkyrkan i Stockholm. Vid den här typen av sammankomster finns det tydliga regler.

Klädkoden är kavaj vilket för herrar innebär att det ska bäras kostym. Kostymen ska vara sydd i samma tyg och samma färg då bara en nyansskillnad kan dra ner hela helhetsintrycket. Ju mörkare färg på kostymen desto mer formell är sammankomsten. Slips eller fluga är obligatorisk. Skorna ska i regel vara svarta, men innan klockan 18 får de vara bruna.

Annons

Bryter mot flera regler

Martin Melin poserade glatt för fotograferna vid sin ankomst till Storkyrkan tillsammans med sin flickvän Lisa Thambert. Riktigt så glad som han är på bilden borde han dock inte vara – han bryter nämligen mot flertalet av klädkoderna. Han bär mörk kavaj till ett par ljusa chinos. Till detta har han dessutom ett par sportiga sneakers. Skorna är förvisso bruna men alldeles för vardagliga för denna typ av sammankomst.

Martin Melin
Ajaj Martin, här borde du tänkt ett varv till.
Annons

Foto: TT

Annons