Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Martina Haag om sin dansafasi och sin största last

30 mar, 2018, 17:00 
AvErika Svernström
Hon påstår sig ha dans-afasi, obefintlig taktkänsla och är dessutom nyopererad i knäet. Men det gör inget för Martina Haag som tycker att man ska ta tillvara på alla tillfällen att lära sig något man verkligen inte kan. Nu ställer hon, till barnens förtvivlan, upp i Let´s Dance.
Annons

Författaren Martina Haag opererades vid årsskiftet och fick rådet att börja med rehab av läkaren. Istället började hon med Let´s Dance i tv4. Hur gick detta till Martina?
– Ja, jag har ju tackat nej i tio år men så var hon så trevlig som ringde att jag plötsligt hade svarat ja! Det var inte alls meningen. Istället för rehab så blir det 6 timmar dans per dag. Jag försöker bita ihop…

Hur går det då?
– Jag har såna skavsår. Men det ska i alla fall inte ta slut för att jag inte har gjort mitt bästa. Men det är nervöst, läskigt och härligt på samma gång.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Vad sa barnen?
– De trodde först att jag skojade. Jag är så SÄMST på att dansa, alltså vi pratar riktigt sopig! Jag fattar inte det här med rytm.

När dansade du senast?
– På diskotek Bobadilla 1980.

Vad skulle du säga att du har för dansstil?
– Obefintlig. Jag har dessutom dansafasi, det verkar helt omöjligt för mig att komma ihåg ett enda danssteg. Vi tränar och tränar och så vips, tio minuter senare är det som bortblåst.

Annons

– Jag tycker synd om min danspartner, Tobias Bader, som om och om igen, måste visa samma gamla steg. Han har en ängels tålamod. Men vi tränar varje dag, även på helgerna. Jag ska verkligen göra mitt bästa.

Hur tror du ärligt att detta går?
– Jag tänker att om jag får en chans att i vuxen ålder lära mig något som jag VERKLIGEN inte kan, ska man inte ta den chansen då? Men oj vad det är mycket svårare än vad det ser ut.

– Exempelvis i cha cha, då ska man vara lite het. Lite grrrr. Och jag känner mig så tveksam på vilken fot jag ska lyfta. Och att vara osäker och grrrr samtidigt, det blir en så himla pinsam kombination.

Vad gör du när du är ledig?
– Tränar på mina danssteg. Faktiskt. Jag försöker verkligen. Jag visade för min lillasyrra och vi är bästa vänner. Jag försökte verkligen vara lite grrr och hon sa “du kanske ska försöka att vara lite glad istället” haha.

Annons

Vad ser du mest fram emot i tävlingen?
– Att plötsligt inse vilken som är högerfoten och åt vilket håll jag faktiskt ska, även om musiken går fort.

Martina Haags danstränare Tobias Bader tycker att det finns väldigt mycket potential i Martina.

Din största styrka här?
– Min envishet! Jag kommer att bli grym på att dansa om jag bestämmer mig för det. Och min tränare säger att det finns sjukt mycket potential!

Vilka är dina bästa/sämsta egenskaper?
– Jag är ganska bra på att laga mat och bjuder ofta hem mina vänner på middagar. När jag lagar mat blir det oftast till musik på hög volym, med allt från Prokofjev till Latin Kings.

– Sämst är att jag blir otroligt babblig, när jag är nervös. Jag kommer prata sönder mina danskamrater innan sändningen.

Största last?
– Äta mat med mina vänner. Resa, gärna till Italien. Gärna allt i kombination, en matresa till Italien med mina vänner, det vore fint.

Vilken bok ligger på nattduksbordet just nu?
– Hampus Nessvolds Ta det som en man.

Vad händer framöver?
– Jag skriver på ett nytt filmmanus och så ska jag till Finland på bokturné.

Av Erika Svernström

Foto: tv4

Annons