Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mary avslöjad av nya bilderna – folket reagerar

22 jan, 2024, 15:00 
Louise Wibergh Lenti

Bilderna på danska drottning Mary från söndagens folkfest har fått många att reagera.

Annons
SE FILMEN: Kung Frederik och drottning Mary tar emot folkets enorma jubel!Brand logo
SE FILMEN: Kung Frederik och drottning Mary tar emot folkets enorma jubel!

Nu är det en vecka sedan det stora tronskiftet i Danmark. Frederik har blivit kung och Mary har blivit drottning. En historisk kyss på balkongen ledde till folkets jubel och firandet var ett faktum.

En vecka senare är firandet långt ifrån över.

Under söndagen var det dags för det danskarna kallar "festgudstjeneste" – en högtidsgudstjänst för att fira att Danmark fått en ny kung.

Folkfest i Århus

Den festliga gudstjänsten ägde rum i Århus domkyrka. Eftersom kungaparet är måna om att vara en del av hela Danmark var det extra viktigt för dem att få fira med folket i Århus eftersom de firat med folket i Köpenhamn exakt en vecka tidigare.

Annons

Att det blev just Århus domkyrka var ingen slump. Kung Frederik har besökt den kyrkan under hela sitt liv, speciellt under storhelgerna då kungafamiljen bott på Marselisborgs slott.

På plats kunde vi se Frederik och Mary med kronprins Christian, prinsessan Isabella och tvillingarna prins Vincent och prinsessan Josephine. Självklart var även drottning Margrethe på plats klädd i ett stort stolt leende.

I bildspelet kan du se några bilder från firandet från Danska kungahusets Instagram!

Bilderna avslöjar

Instagram-kontot Royal Fashion Police var som alltid snabba på att lokalisera drottningens klädsel för dagen. Den som är ett stort fan av Mary kan mycket väl känna igen den tjusiga lila skruden hon bar. Vi såg den nämligen redan i maj förra året...

Annons

Lila är en färg som ofta förknippas med lyx, rikedom, intelligens, kreativitet och inte minst – kungligheter. Därför är det extra passande att Mary valde att klä sig helt i lila den 6 maj förra året när kung Charles kröntes i London.

Kronprins Frederik, kronprinsessan Mary, Kung Charles kröning 2023
Kungaparet på väg till Charles kröning i London i maj förra året – Mary bär samma lila pangblåsa.

Det är kanske inte mer än rätt att samma outfit får komma tillbaka i anslutning till hennes makes kröning. Den här gången med en marinblå sjal över axlarna för att värma sig från kylan. Härligt att se att återbruk fortfarande är populärt bland våra kungligheter!

Annons
Drottning Mary, Århus 21 jan
Fina drottning Mary!

Folket reagerar

På Instagram-kontot Royal Fashion Police låter inte kommentarerna vänta på sig. Marys klädsel väcker ofta intresse och den här gången var inget undantag.

"Drottning Mary är strålande i en fantastisk färg och i allt sitt återbruk!" skriver en person.

"Perfekt som alltid" skriver en annan.

"Hon ser underbar ut. Detta är symbolen för en modern drottning, en modern monarki och en modern kungafamilj" skriver en tredje.

Foto: TT

Annons