Mary bestämmer allt: Frederik får inte ha sina jultraditioner

Mary-och-Frederik

Kronprins Frederik får inte längre haka på grabbgänget som håller traditionsenlig jullunch i Århus. Sedan kronprinsessan Mary kommit in i bilden så är det hon som bestämmer!

Kronprinsessan Mary förbjuder Frederik att närvara vid grabbgängets jullunch i Århus, en fest som luftar mycket grabbighet och där det skålas friskt. Det passar sig inte för en småbarnspappa, tycker Mary, som definitivt förbjuder Frederik att lämna familjen under juldagarna, skriver  danska Se og Hør.

Frederik är ju en festglad kille som inte spottar i glaset – och ju fler droppar som rinner ner i strupen ju mer social och öppenhjärtig blir han. Och det gillar inte Mary. Att kronprinsessan är svartsjuk  är väl känt, skriver Se og Hør, och påminner om den gång då Mary skällde ut kronprins Frederik på öppen gata i Skagen efter en fest då Frederik varit alltför intim med en av de kvinnliga gästerna.

“Jullunch-gänget” kanske är några grabbar som Frederik överhuvudtaget ska hålla sig borta ifrån? Flera av dem är inblandade i en knarkskandal och misstänks ha smugglat ectasy till Danmark.

Hur som helst. Frederik får se fram emot en lugn jul på Marselisborg, med Mary, lillprins Christian och  lillprinsessan Isabella. Först på Tredje Dag Jul träffar Frederuik med familj sina vänner då det hålls traditionell jakt hos vännerna Pernille och Bendt Tido Wedell på Frijsenborg.

Av Eva Österlind

Foto: All Over Press