Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mary - Det var jobbigt att vara skild från tvillingarna

02 nov, 2011, 10:07 
Agneta Nisbeth
Annons

Kronprinsessan Mary saknade barnen när hon var i New York – Det var jobbigt att vara skild från tvillingarna, avslöjar hon i en intervju.

Annons

Sedan tvillingarna föddes i februari har kronprinsessan Mary bara tagit kortare uppdrag. Och hon berättar nu att det var en riktig pärs att vara borta från dem en hel vecka.

Skola i Harlem

Det blev en fantastisk vecka för kronprinsessparet Frederik och Mary i New York.

Programmet hade 20 spännande punkter, från besök i en skola i Harlem till en galakväll med de nordiska statsöverhuvudena på Hilton hotell.

Men – det var också en vecka skild från de fyra barnen, Christian, Isabella och tvillingarna Vincent och Josephine! Det kan inte ha varit lätt…

Annons

– Det är alltid svårt att skiljas från barnen, berättar Mary för danska Billed-Bladet. Men vi vet att de har det bra hemma och när vi kommer hem är vi alla så glada att få vara tillsammans igen.

Bara 10 månader

Lite speciellt var det förstås att vara borta från tvillingarna. De är ju bara tio månader och för så små barn går det inte att förklara att mamma och pappa måste resa bort och arbeta.

– Vi har aldrig varit borta från dem så länge, säger Mary, en hel vecka. Det var verkligen jobbigt, mycket värre än vi hade trott.

Med Ole Henriksen

Men nu är hela familjen samlad igen och nästa gång det blir dags för långresa, till mammas hemland Australien, åker alla tillsammans. Innan dess hann kronprinsessan Mary presentera årets julfrimärken i Köpenhamn under måndagen, tillsammans med den danske skönhetsexperten Ole Henriksen.

Annons

Ni ser dem bägge tillsammans här på bilden.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons