Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mary kan förlora allt – mardrömmen med Frederik ett faktum

04 sep, 2023, 14:30 

Kronprinsessan Mary ärver ingenting vid en eventuell skilsmässa.

Annons

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary tycks leva ett lyckligt tillsammans. De står pall när det blåser och när drottning Margrethe tvingats ställa in på grund av hälskoskäl har de växlat upp.

7 saker du inte visste om kronprinsessan MaryBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary

Men som alla andra människor behöver de också få lite semester. I sommar har de sett till att resa utomlands tillsammans och bara njuta av lite egentid ihop med familjen.

Det har ju dessutom varit en tid med lite interna konflikter, där prins Joachim fått se sina barn bli av med sina prins- och prinsesstitlar, vilket kan vara påfrestande för samtliga.

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik
Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik har äntligen kunnat njuta av lite egentid.

Mary får inte ärva en krona

Därför är det så klart väldigt viktigt att vårda relationen. För Mary skulle det dessutom vara extra jobbigt om det skulle bli problem i äktenskapet med Frederik, vilket norska Se och Hör rapporterat om.

Annons

Innan paret gifte sig 2004 såg Frederik till att författa ett äktenskapsförord som hon fick skriva på – något hon ska ha gjort utan en enda invändning, skriver tidningen.

Bland annat står det att Mary avstår från sin rätt till både pengar och barn vid ett uppbrott. Eftersom deras barn står först i kön till den danska tronen kan hon heller inte ta med sig barnen till Australien.

Därför skrevs äktenskapsförordet

Mary ska heller inte ha någon rätt att ärva någon av drottning Margrethes alla tiaror och enligt Ekstrabladet står det klart och tydligt i äktenskapsförordet vilka smycken Mary får ta med sig vid en eventuell skilsmässa.

Frederik är mycket väl medveten om hur stormigt det kan bli vid en skilsmässa. När hans bror, prins Joachim, separerade från grevinnan Alexandra 2004 hade inget liknande äktenskapsförord skrivits.

Alexandra kunde lämna den danska kungafamiljen med en stor stadsvilla, ett apanage och ett diadem värt miljontals kronor, skriver Se och Hör.

Kronprinsessan Mary
Kronprinsessan Mary.

Foto: TT

Annons