Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mary lämnad helt ensam – Frederik flygs hem direkt efter händelsen

26 maj, 2023, 20:56 

Kronprins Frederik fick kasta sig på planet för att hinna hem.

Annons

Kronprins Frederik är mån om att fira sin födelsedag med nära och kära. Han brukar se till att inte ha några kungliga uppdrag i kalendern, så att han kan fokusera på familjen den 26 maj.

Så träffades Mary och Frederik!Brand logo
Så träffades Mary och Frederik!

Att hustrun kronprinsessan Mary och deras fyra barn betyder mycket för Frederik är glasklart. När paret tidigare i år firade 19 år tillsammans passade han på att uttrycka sin djupa kärlek för sin käresta.

”Min fru och jag har vår bröllopsdag idag. En ganska speciell dag för oss båda, som vi gärna uppmärksammar – även med våra fyra barn. I år sammanfaller dagen med mors dag. Därför en särskilt kärleksfull hälsning till dig, Maria, som make och som mamma”, skrev Frederik.

Annons

Frederiks beslut – bara timmar innan sin födelsedag

Eftersom Frederik tidigare rensat kalendern för att kunna fira sin födelsedag med familjen, var det aningen förvånande när det visade sig att han i år befann sig i Niger, 4000 kilometer från Danmark, dagen innan.

Kronprinsen var på besök i landet för att diskutera hållbarhets- och klimatfrågor – i ett land som är extra sårbart för klimatförändringar med temperaturer som stiger 1,5 gånger snabbare än det globala genomsnittet.

Danska Billed-Bladet skriver att Frederik bland annat träffade Nigers president Mohamed Bazoum och en skola som Danmark gett resurser att återuppbygga efter en brand.

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik var på plats i Niger, bara timmar innan sin födelsedag.

Frederiks panikresa till Danmark

Besöket vittnade om att Frederik tar sitt kungliga uppdrag på allvar och att det finns viktigare frågor än ett 55-årsfirande.

Lyckligtvis lyckades han kombinera båda delarna. På fredagsmorgonen landade han till Danmark och kunde ta sig hem för att fira den stora dagen tillsammans med Mary och barnen.

Det blev något av en panikresa, då Frederik bara några timmar innan hade befunnit sig i Afrika!

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary
Kronprins Frederik landade tidigt på fredagsmorgonen så att han kunde vara nära Mary och barnen på sin stora dag.

Foto: TT

Annons