Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mary och Frederik bryter långa traditionen – sanningen bakom beslutet

11 jul, 2023, 13:00 

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary har lämnat – och bryter den långa traditionen.

Annons

Det har varit en intensiv period för kronprins Frederik och kronprinsessan Mary. Efter drottning Margrethes hälsokamp har de tvingats steppa upp mer än någonsin och det har inte funnits många stunder av vila.

Så träffades Mary och Frederik!Brand logo
Så träffades Mary och Frederik!

Men nu har de äntligen hittat en lucka i kalendern. För att ta till vara på egentiden har kronprinsparet sökt sig utomlands. Bland sandiga stränder, vågiga hav och gassande sol njuter de för fullt.

Familjen fångades på bild när de badade i det behagliga blå och hängde på en yacht. Det såg verkligen inte ut att gå någon nöd på det annars så arbetande kronprinsparet.

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik
Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik njuter av det blå havet utomlands.

Frederik och Mary bryter traditionen

Samtidigt är Margrethe kvar i Danmark för att njuta av sommaren på hemmaplan. På södra Jylland är sommarlovet i full gång och lokalbefolkningen ser fram emot en stor kunglig tillställning.

Annons

Dessvärre får befolkningen vänta på att se kronprinsparet på slottet Gråsten. De brukar vanligtvis ha sin semester där, men i år har de brutit traditionen och i stället tagit sig utomlands.

Men enligt Billed-Bladet anländer Margrethe till Gråsten den 18 juli och då kommer det även anordnas en kunglig fest.

Drottning Margrethes stora fest

Klockan 10.30 kommer drottningen välkomnas av folket när hon anländer till torget i Gråsten. Den kungliga stadsfesten förväntas pågå ett tag, innan det är dags för Margrethe att ta sig till Gråstens slott.

Där kommer hon sen njuta av lite välbehövlig semester och se till att ta del av de vackra omgivningarna på södra Jylland.

Drottning Margrethe
Drottning Margrethe anländer snart till Gråsten för att fira in sommaren.

Foto: TT

Annons
Annons