Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mary och Frederik flyttar barnen utomlands

09 okt, 2019, 14:00 
Margareta
Först flyttade prinsparet Joachim och Marie med sin familj. Nu flyttar även kronprinsfamiljen, för att sätta barnen i toppskola utomlands.
Annons

Det skiljer ett gäng år mellan de kungliga syskonen Christian, Isabella, Josephine och Vincent, men ändå sätts de nu samtidigt i en helt ny skola. Och inte vilken skola som helst. Frederik och Marys fyra guldklimpar flyttar utomlands – till en schweizisk skola.

Mary och Frederik skickar iväg barnen

Anledningen till beslutet – och hur länge barnen ska bo där – är ännu hemligt.

Nu är det tänkt att Mary och Frederik ska dela tiden mellan sig med barnen

Man vill heller inte berätta vilken skola det rör sig om. Enligt Avisen ska det dock röra sig om resterande delen av skolåret. Tanken är att föräldrarna ska dela upp tiden med barnen och pendla till Schweiz, skriver danska tidningen Avisen.

Annons

Skandal på kungliga barnens skola

Den skola i Köpenhamn som barnen Vincent och Josephine går på har varit i blåsväder. I dansk media har det rapporterats om en hård stämning och det har framkommit uppgifter om våld – så som stryptag och slag – i medierna. Skolan har svarat och nekat till anklagelserna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Även prins Joachim och hustrun Marie har lämnat Danmark med barnen. Detta då han börjat studera på officersskolan École Militaires i Paris.

Annons