Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mary skakad av plötsligt dödsfall – här visar hon sorgen öppet

03 apr, 2024, 22:00 
Drottning Mary har nåtts av ett tungt besked.
Annons
SE FILMEN: Kung Frederik och drottning Mary tar emot folkets enorma jubel!Brand logo
SE FILMEN: Kung Frederik och drottning Mary tar emot folkets enorma jubel!

Drottning Mary har i flera år varit djupt engagerad i det danska hemvärnet. Hon blev löjtnant i hemvärnet 2009 och har bland annat tagit på sig uniformen när det vankats parad.

Därför var det så klart väldigt speciellt för henne när det var just en händelse med hemvärnet som stod uppskrivet på den kungliga kalendern, onsdagen den 3 april.

Hemvärnet inrättades för 75 år sedan. Mary var på plats för att ta del av det stora firandet, samtidigt som det var bestämt att hon skulle hålla tal inför åskådarna på plats.

Drottning Mary
Drottning Mary var på plats för att fira hemvärnets 75-årsjubileum – men hela tillställningen kantades av en tragedi.SLHEL

Marys ord efter dödsfallet

Dessvärre kantades firandet av en tragisk händelse. Natten till onsdagen dog en hemvärnssoldat när hon stod och vaktade vid tälten i Churchillparken i Köpenhamn.

Annons

Enligt Billed-Bladet ska vakten ha drabbats av ett hjärtstopp. På grund av det plötsliga dödsfallet började Mary därför sitt besök med att hålla en tyst minut.

– Det är en dag vi vill fira, men innan jag går vidare vill jag också uttrycka mina djupaste kondoleanser till de som berörts av nattens tragiska död, säger drottning Mary.

Drottning Mary
Drottning Mary hyllade den döda soldaten i sitt tal.SLHEL
Drottning Mary
Drottning Mary var påtagligt berörd av den fruktansvärda händelsen.SLHEL
Annons

Foto: TT

Annons