Mary spred glädje på blomsterfestivalen – se filmen!

Kronprinsessan Mary

Kronprinsessan Mary fick alla att le i Odense där hon spred kunglig glans på blomsterfestivalen. Efter invigningen där begav hon sig till Rotterdam i tulpanlandet Holland för att ge sitt stöd till danska deltagarna i Ryttar-EM.
Kronprinsessan Mary

Denna vecka har kronprinsessan Mary tittat på deltagarna i Ryttar-VM i Rotterdam, som kallas tulpanernas stad. Den danska kronprinsessan Mary, som är gift med kronprins Fredrik, följde med stort intresse de danska ryttarna och hon valde att göra det tillsammans med ledare och ryttare istället för sittandes på läktaren, skriver DN. Hon var med och tittade när de danska ryttarna red fram, och efter ritterna var hon snabbt framme för att både krama om ryttarna och för att klappa på hästarna.

Mary

Trots kunglig support räckte det inte hela vägen för det danska laget som slutade femma. Ryttar-EM inleddes på måndagen den 19 augusti 2019 och pågår till och med söndag kväll. Vädret var omväxlande, ibland strålande solsken från en klarblå himmel men bara minuterna senare regnade det ordentligt. Mästerskapet innehåller grenarna hoppning, dressyr och paradressyr.

Tulpaner

Kronprinsessan Mary är själv en duktig ryttare och började rida tidigt som barn på soliga Tasmanien, där hon växte upp. Tulpaner fick hon med sig hem från Rotterdam och flera vackra buketter fick den danska kronprinsessan också på blomsterfestivalen i Odense.

Mary på blomsterfestival

Blomstrande kronprinsessa

Så har det även varit kunglig invigning av blomsterfestivalen och kronprinsessan Mary fick hela Odense att le. Den charmiga fyrabarnsmamman hade förstås klätt sig i lämplig blommig klänning och hon verkligen strålade när hon hälsades välkommen till staden av en stor skock danskar.

Mary

Mary såg glad och avslappnad ut när hon tog en promenad runt gatorna. Odense Flower Festival invigdes klockan 17.00 på Gråbrødre Plads. 8-åriga Freja Marie Petersen var den första som hälsade Mary välkommen och gav henne den första buketten av många.

– Jag har övat på detta. Det var riktigt roligt, det lät efteråt från Freja Marie, berättar danska tidningen Billed Bladet.

Här kan ni se en film från blomsterdagen i Odense:

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: