Marys första ord – efter beslutet som splittrar familjen

25 apr, 2021, 18:00 

Kronprinsessan Marys första egna ord on sonens val – att lämna hemmet.

Annons
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary

För alla föräldrar kommer den dag då det är dags för ens barn att växa upp och börja testa sina egna vingar, och för danska kronprinsessparet är den dagen snart kommer för första gången.

För någon vecka sedan meddelade danska hovet att kronprins Frederik och kronprinsessan Marys äldsta son, prins Christian, har valt att börja på internatskolan Herlufsholm gymnasium till hösten. Skolan ligger ungefär 80 kilometer från Köpenhamn vilket innebär att familjen inte kommer kunna ses lika ofta som de är vana vid.

Recept.se Nyhetsbrev

I veckan deltog Mary i ett evenemang med Gerlevs idrottshögskola och då fick hon frågan från pressen om hur det känns att prins Christian ska flytta hemifrån för att börja i sin nya skola till hösten.

– Vi stöttar hans val av skola, blev hennes svar.

Den blivande danska kronprinsen, prins Christian, har valt samma skola som sin kusin, prins Nikolai.

Prins Christian går i sin kusins fotspår

Under evenemanget sa hon även att hon och kronprins Frederik var väldigt optimistiska inför prins Christians fortsatta utbildning på den anrika internatskolan.

Annons

Prins Christian kommer inte vara den första kungligheten som får sin gymnasieutbildning på Herlufsholm. Även hans kusin prins Nikolai gick på skolan, som grundades så tidigt som 1565 med intentionen att vara en internatskola för den danska adelns söner, på senare tid även döttrar.

Annons