Marys kamp när Frederik är borta

Att befinna sig i två olika länder blir snart verkligheten för Mary och Frederik, och att ta hand om fyra barn helt själv mestadels av tiden kommer inte bli det lättaste.

En stor del av den danska kungafamiljen befinner sig numera utanför Danmarks gränser till vardags. Marie, Joachim och barnen tog sitt pick och pack och begav sig till Frankrike för att Joachim skulle kunna delta i en militärutbildning.

Mary och barnen flyttar till Verbier

Samtidigt beslutade Frederik och Mary sig att skicka iväg barnen till internatskola i schweiziska Verbier. Det som förvånade många var dock att kronprinsparet flyttade isär i samband med att barnen skulle få pröva sin vingar. Mamma Mary är den som kommer att tillbringa mest tid i Verbier tillsammans med barnen, medan Frederik kommer att pendla mellan sina kungliga åtaganden i Danmark och familjen i Schweiz.

Mary och Frederik

Mary och Frederik är vana att göra det mesta tillsammans, nu förändras det under en period.

Alla fyra barnen, Christian, Isabella, Josephine och Vincent, ska börja på den exklusiva skolan Lemania-Verbier International School. Kronprinsessan Mary har tidigare berättat att syftet med att låta barnen studera i Schweiz i några veckor är att ge dem ”en möjlighet för en gemensam upplevelse i en internationell miljö”.

Mary och Frederik bor isär

Det är såklart betydligt svårare för Frederik, som kronprins, att lämna landet hux flux, och beslutet innebär att paret kommer tillbringa mycket tid isär. Vistelsen är visserligen bara tolv veckor lång, men det är ändå lång tid att vara ifrån varandra när man är vana att vara tillsammans.

Mary, Frederik, Isabella, Christian

Hela kronprinsfamiljen på en tidigare skidsemester i Verbier.

Medan barnen befinner sig i skolan, kommer kanske Mary slås av samma ensamhet som Marie berättat att hon känner i Frankrike. Men som tur är, har hon en stark relation till området de kommer att befinna sig i. Verbier har alltid legat kronprinsfamiljen varmt om hjärtat och de har tillbringat många mysiga skidsemestrar där genom åren, så Mary kommer nog utan tvekan lyckas sysselsätta sig på något vis.

Foto: TT