Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Marys möte med skandalväninnan – gick emot Margrethes order

30 jan, 2024, 10:00 
Pernilla Albinsson
Mary har besökt väninnan som Margarethe vill att hon ska klippa banden med.
Annons

Innan kung Frederik och drottning Mary tog över tronen tillsammans i Danmark var det stormiga rykten som florerade runt paret.

SE FILMEN: Kung Frederik och drottning Mary tar emot folkets enorma jubel!Brand logo
SE FILMEN: Kung Frederik och drottning Mary tar emot folkets enorma jubel!

Det var när den spanska tidningen Lecturas publicerade bilder på den dåvarande kronprinsen tillsammans med Genoveva Casanova. Tidningen la även fram information som visade att de hade spenderat natten tillsammans.

Uppgifterna om kung Frederiks natt med Genoveva Casanova orsakade en skandal i Danmark. Varken kung Frederik eller det danska kungahuset kunde komma med en alternativ förklaring till övernattningen. Otrohetsryktena tog ännu mer fart när Mary plötsligt tog ut de yngsta barnen från skolan flög till Australien.

Hälsade på kritiserade vännen

I Australien träffade Mary sin barndomsvän Amber Petty. Mary och Amber har varit vänner i 26 år och Amber var en av Marys brudtärnor på bröllopet 2004.

Drottning Mary med barnen prins Vincent och prinsessan Josephine möts av vännen Amber Petty på flygplatsen i Australien.
När det var kris i kung Frederik och drottning Marys äktenskap sökte Mary tröst hos vännen Amber Petty i Australien.Media-Mode / SplashNews.com

De två väninnorna har haft en när relation under åren, trots motgångar på vägen. Problemen började efter bröllopet. Då valde Amber att gå ut i en stor intervju om händelsen och gav australiensiska pressen en detaljerad inblick i vad som hände under bröllopet.

Annons

Den dåvarande drottningen Margrethe ska inte ha uppskattat intervjun och sagt till Mary att ta avstånd från vännen. Något som Mary valde att inte göra. Under resan till Australien anförtrodde sig troligen Mary till sin väninna om varför hon så plötsligt lämnade Danmark. Semestern verkar varit bra för henne, för efter några dagars vila återvände hon till Danmark och sina kungliga plikter.

Dragit till sig mycket uppmärksamhet

Amber Petty har fått mycket uppmärksamhet genom åren. Hon har bland annat medverkat i australienska versionen av Robinson och poserat naken i samband med en kvinnokampanj.

– Mary är informerad om allt, och hon stöttar mig fullt ut, säger Amber om relationen med drottning Mary.

Stor oro för Kate – efter beteendet på sjukhuset: ”Allvarligt”

Hon har även arbetat som journalist och programledare på radio. Hon har startat ett företag som erbjuder tarottjänster, healing och rituell meditation. Men trots allt detta menar Amber att informationen från källor i kungahuset, om att det är stor press på Mary att klippa banden med Amber, inte stämmer.

– Det är absolut inte sant. Inte en person har någonsin sagt att det finns ett problem, sa Amber till Woman's Day när hon konfronterades med anklagelserna.

Foto: TT.

Annons