Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marys stora sorg – därför stoppas pappan från festen i Danmark

12 jan, 2024, 08:00 

Kronprinsessan Marys pappa kommer inte till tronskiftet – och här är förklaringen!

Annons

I sitt nyårstal meddelade drottning Margrethe att hon abdikerar och överlåter tronen till sonen, kronprins Frederik – ett skifte som sker bara två veckor efter det chockartade beskedet.

Så träffades Mary och Frederik!Brand logo
Så träffades Mary och Frederik!

Det är sedan tidigare klart att kungaparet inte kommer att resa till Danmark för att bevittna tronskiftet. Hovets informationschef Margareta Thorgren har bekräftat för Expressen att de inte fått någon inbjudan.

– I och med att det är en nationell angelägenhet så är det fokus på Danmark och det danska trontillträdet och det danska folket, säger hon till tidningen.

Annons
Kronprinsessan Mary
Kronprinsessan Marys pappa kommer inte till festen.

Marys pappa stoppas från festen

När Frederik och kronprinsessan Mary blir kung och drottning på söndag sker dessutom tronskiftet utan medverkan av Marys 82-årige far, John Donaldson, skriver Se och Hör.

John Donaldsons frånvaro är egentligen inget nytt. Han har inte varit i Danmark sedan 2021, strax efter coronapandemin, och missade även barnbarnet prinsessan Isabellas konfirmation förra året.

Då bekräftade Mary att det var faderns ålder som satte käppar i hjulet och sa ”att han är på väg att bli en äldre herre och han mår inte bra för att ta den långa resan tillbaka till Danmark för en konfirmation”.

Annons

Äldsta systern kommer

Mary hade så klart önskat att pappa John hade kunnat vara med på festligheterna, men eftersom åldern kommit till sin rätt får hon helt enkelt acceptera att det blir tufft med en sån lång resa.

Däremot kan hon glädjas åt att äldsta systern, Jane Alison Stephens, kommer att sätta sig på planet och flyga den långa vägen till Danmark för att bevittna tronskiftet på söndag.

Jane Alison Stephens och John Donaldson
Marys syster Jane Alison Stephens på en promenad med pappa John Donaldson.

Foto: TT

Annons