Masked Singer-stjärnan bortgjord framför kungaparet: "Mycket märkligt"

Drottning Silvia och Kung Carl XVI Gustaf

Foto: TT

Stjärnans möte med kungen och drottningen kommer nog bli svårt att glömma...

3 kungliga snackisar från vecka 20!
1:00

Efter reklamen: 3 kungliga snackisar från vecka 20!

(1:00)

Slå på ljud

Vår kungafamilj är ofta ute i vårt avlånga land på olika uppdrag. Det kan vara alltifrån invigningar av nya imponerande projekt, till att uppmärksamma ett betydelsefullt initiativ.

Det betyder också att vår kung och drottning hunnit med att träffa ganska många olika personer i sitt jobb, och vissa historier gör mer avtryck än andra. I alla fall om du frågar Masked Singer-stjärnan som nu berättade om en knasig händelse framför vårt kungapar...

Berättar om händelsen

På 80-talet var det invigning av postterminalen i Tomteboda i Stockholm. Platsen är nästintill ikonisk för små som stora, och det är otaliga ivriga barn som skickat sina önskelistor dit till tomten, och fått svar!

En upptagen tomte 2005 på postterminalen. Året innan, 2004, skickade 200 000 barn in sina brev till tomten!

Fredrik Sandberg / TT

På invigningen var självklart vår kung och drottning på plats – och dansaren och musikalartisten Rennie Mirro. Då var det däremot inte många som kände igen honom, han var nämligen bara nio år gammal.

Men dansen var en del av hans liv redan då, och Rennie uppträdde med en balett på invigningen, med kungaparet i publiken. Snacka om nervöst!

Bortgjord framför kungaparet

Det var en detalj som Rennie berättar att kungen och drottningen hade svårt att släppa, efter 9-åringens dansnummer...

– Vi var med och gjorde en balett, och då kom jag in i bastkjol. Det alla la märkte till, var att jag hade ett par kallingar som var röda med bilar på. Och det var det som pratades om efter... Så jag står med kungen och drottningen och Olof Palme, och alla står och kommenterar mina kallingar! Mycket märkligt för en 9-åring, berättar Rennie Mirro i gårdagens sändning av Masked Singer.

Ja, han kan ju trösta sig med att han säkerligen gjorde avtryck, och gav kungaparet ett gott skratt!

Rennie kom trea i årets upplaga av programmet Masked Singer. Vinsten knep den norska pop-duon tillika tvillingparet Marcus och Martinus och på andra plats chockade Tareq Taylor juryn.

Rennie Mirro har en lång karriär bakom sig på scenen, som skådespelare, dansare och musikalartist, och är dessutom bror till den omtyckta Sarah Dawn Finer!

Rennie Mirro lyckades nästan grundlura hela juryn som Trollkarlen, bara Pernilla Wahlgren gissade rätt.

Karin Törnblom/TT

Foto: TT