Massor av kärlek för Daniel och Victoria

20 sep, 2011, 18:59 
https://image.svenskdam.se/agneta-200x248.jpeg.jpg?imageId=5470953&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Agneta Nisbeth
Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels andra dag i Åbo fylldes av kärlek. Och Sveriges kronprinsesspar hann med både bebis-gos och kramar.

Under sin andra dag i Åbo fick kronprinsessan Victoria och prins Daniel äntligen göra det de gillar allra bäst – träffa folk.

Två utställningar

Efter ett besök i utställningslokalen Logomo, där kronprinsessparet fick se två olika utställnigar: ”Only a game” och ”Elden är lös”, och en tripp till Åbos bibliotek där man besökte både barn- och ungdomsavdelningen, fick kronprinsessan Victoria och prins Daniel äntligen chansen att verkligen möta Åbo stads befolkning.

Annons

Samlas för att se henne

–Victoria älskar att gå runt bland folk och verkligen träffa de människor som samlats för att se henne och Daniel, berättar en person nära kungafamiljen för Svensk Damtidning.

Recept.se Nyhetsbrev

Vid ett promenadstråk längs vattnet hade tusentals människor samlats för att hylla de svenska kungligheterna.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Mötte kärlek

Kronprinsessan var klädd i en tunn svart klänning med gulddragkedja i ryggen, men trots de kyliga vindarna tycktes hon inte frysa alls. Kanske värmdes hon av all den kärlek hon mötte? För kärlek – det var det verkligen!

Barnböcker

Med svarta höga klackar på fötterna tog hon sig fram över kullerstenarna för att hälsa på alla de männsikor som samlats. Flera av dem gav Victoria och Daniel presenter, många kom med mjukdjur och barnböcker till den kommande kungliga lilla babyn.

Annons

–Åh, en liten Mumin, vad gullig, sa kronprinsessan när hon mottog en vit liten Minitrollet figur i typ.

Vänja oss vid

När kronprinsessan och prinsen passerade små bebisar stannade de till lite extra för att gosa lite.

När paret passerade ett litet barn som skrek skrattade Daniel och sa:

–Ja, det här lär vi också få vänja oss vid.

Mot Norrland

Efter att ha hälsat på folket väntade en tur till Arken och därefter var det dags att bege sig till flygplatsen för en kort avskedsceremoni innan kronprinsessparet steg på 16:15 planet hem till Sverige igen.

Nu väntar Norrlandsbesök för Victoria de kommande två dagarna. För Daniel är det Stockholm som gäller.

Annons

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Annons