Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mathilde i katastrofdrabbade Haiti

09 dec, 2012, 09:12 
Annons

Kronprinsessan Mathilde anländer här till flygplatsen Toussaint L´Ouverture på Haiti med Unicef-representant.  

Kronprins Haakon av Norge var på Haiti mitt under stormen Sandy. Han skulle prata om katastrohjälp i efterdyningarna av jordbävningen. I stället blev det en ny katastrof – och Haakon fick med egna ögon se hur taken blåste bort och tusentals invånare blev hemlösa i stormen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

Nu har Belgiens kronprinsessa Mathilde rest till det katastrofdrabbade landet Haiti i Karibien för att se hur hjälparbetet fortskrider. Julstöket får vänta. Kungligheterna arbetar in i det sista. Kronprins Philippe stannade hemma med de fyra barnen.

Kronprinsessan besökte också Residential Care Centre House of Hope som ni ser på bilden ovan.

Annons

Det blev också ett möte med Hollywoodstjärnan Sean Penn – längst upp i vänstra hörnet på bilden ovan- som även arbetar hårt för att förbättra situationen i Haiti.

På bilden ovan ser ni Mathilde skaka hand med Haitis premiärminister Laurent Lamothe

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Läs mer:

Annons