Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mathilde låter inte skandalboken inverka på sinnesstämningen

07 nov, 2012, 11:00 
Annons

Kronprinsessan Mathilde visar upp ett glatt ansikte offentligt trots skandalboken, som gått till angrepp mot hennes familj.

Annons

Belgiska kronprinsessan Mathilde dök upp på invigningen av First Child & Youth Finance Regional Meeting for Europe and Central Asia i en klarlila kavaj och ett brett leende.

Höll tal

Vice premiärministern och finansministern fanns på plats och lyssnade på när Mathilde höll tal. Det är mycket som har hänt i Mathildes privata liv den senaste tiden. Hela världen talar om den bok som rört om i belgiska kungafamiljen. Författaren gör framförallt påhopp på kronprins Philippe, 52, som har reagerat starkt på anklagelserna.

Annons

Tagit tid på sig

Så skönt att se att Mathilde inte har påverkats märkbart av “incidenten”. Enligt uppgift hat hon och hennes man läst boken och tagit tid på sig för att fundera ut vilka åtgärder som ska vidtas.

Måttet rågat

Det är sällan som belgiska hovet går till försvar. Men denna gång är måttet rågat, anser hovet. Och folket stöttar sitt kungahus.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

-Bilden och trovärdigheten av kungahuset är av stor betydelse för denna EU-nation, som är delad mellan 6,5 miljoner flamländare och 4,5 miljoner fransk-talande människor…det som enar dem är bland annat beundran för kungen, skriver  The Independent.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Läs även:

 

 

Annons