Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mathilde och Philippe visar sin sorg – hedrar översvämningarnas offer

22 jul, 2021, 09:15 
AvIndra Nordemar

Förödelsen efter översvämningarna i Europa där fler mist livet har lämnat många berörda. Nu besöker Belgiens kungapar ett drabbat område för att visa sitt stöd till de utsatta. Se bilderna nedan.

Annons
Allt om Belgiens kungahus!Brand logo
Allt om Belgiens kungahus!

Det kraftiga regnovädret som drog in över Centraleuropa förra veckan har krävt många liv. Hittills har 190 personer hittats döda i Belgien och Tyskland, varav 31 i Belgien. Ännu fler har rapporterats skadade och hundratals saknas fortfarande.

Det enorma skyfallet har orsakat översvämningar som fått flera hus att rasa samman och människor har tvingats fly sin hem.

Nu besöker Belgiens kung Philippe och drottning Mathilde människor som drabbats av översvämningarna i Pepinster, Belgien.

Kung Carl Gustafs kondoleanser till drabbade i Belgien

Kung Carl Gustaf har skickat sina djupaste kondoleanser till kungaparet i Belgien.

"Drottningen och jag vill uttrycka vår uppriktiga kondoleans för de tragiska försvinnandena och den förödande skada som orsakats av den allvarliga översvämningen i Belgien och Västeuropa. Vi uttrycker vår djupa sympati för offren och deras familjer såväl som det belgiska folket."

Annons

Belgiens kungapar visar sitt stöd efter översvämningarna

Situationen i Pepinster där kung Philippe och drottning Mathilde nyligen var på besök, förblir kritisk eftersom vattnet fortsätter stiga. Räddnings- och sökinsatser pågår fortfarande på flera håll i de drabbade områdena.

Här går kungaparet på en översvämmad gata och ger sitt ger stöd till utsatta i området.

Se de hjärtskärande bilderna nedan.

Foto: TT

Annons
Annons
Annons