Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mathilde och Philippes första dag i Japan

10 jun, 2012, 18:55 
AvAnita Saming
Annons

Första dagen av belgiska kronprinsessan Mathildes besök i Japan bestod bland annat av att besöka Nezumuseet i Tokyo. Anledningen till besöket är ett samarbete för utrikeshandeln mellan de båda länderna.

Den belgiske kronprinsen Philippe och kronprinsessan Mathilde är på ett besök i Japan mellan den 10 och 16 juni. På väg till Japan gjorde kronprinsen ett uppehåll i staden Yeosu, i Sydkorea, och Expo 2012 – en utställning med fokus på bevarandet av havet och kustområdet inom ekonomisk utveckling.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Mathilde åkte direkt till Japan och Tokyo där hon bland annat besökte Nezumuseet och fick vara med om en japansk teceremoni. Prinsessan blev även guidad i den vackra trädgården med skir grönska och porlande vatten.

Japanbesöket är ett led i det ekonomiska utbytet mellan de båda länderna där bland andra den belgiske utrikesministern följer med.

Av Anita Saming

Foto: Stella pictures

Läs även:

Annons