Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Mathildes och Philippes resa i Marocko bjuder både på nytta och nöje

25 nov, 2009, 16:58 
AvRed Aktionen
Kungligheterna åker runt världen över för att representera sitt land och för att stärka samarbetet med andra länder. Just nu befinner sig belgiska kronprinsparet i Marocko, där aktiviteterna är många, men lite mys hinns det också med…
Annons

Belgiens kronprinspar är på ett fyra dagars officiellt besök i Marocko. De är där för att representera och närvara vid olika möten och seminarier för att främja samarbetet mellan Belgien och Marocko. Tillsammans med handelsdelegationen från Belgien landade kronprins Philippe och kronprinsessan Mathilde i söndags på Casablancas flygplats.

Mathilde – en färgklick

I måndags bjöd prins Moulay Rachid av Marocko, som är bror till kung Mohammed, in till middag för att hedra de celebra kungliga gästerna från Belgien. Kronprinsessan Mathilde var en riktigt färgklick mellan de mörkklädda herrarna vid det runda bordet i sin helröda klänning.

Lite mys i Marrakech

Sedan dess har agendan bland annat innehållit olika möten, invigningar, seminarier och även ett besök vid kung Mohammed V:s grav för att hedra hans minne.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men även lite mys har kronprinsparet fått uppleva då de under några timmar fick strosa runt i sagostaden Marrakech och ta in alla intryck stadens fantastiska marknad bjuder på.

Som så oftast hinner kungligheter med både lite nytta och nöje på sina resor världens över.

Av Anna Frödell

Foto: TT

Annons