Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Matprofilens starka känslor efter mötet med kungen: "Har kämpat"

22 nov, 2023, 20:00 
AvGabriella Hall
Matdrottningen Zeina Mourtadas speciella kväll väcker många känslor.
Annons

Bernadottebiblioteket på Kungliga slottet var fullt med förväntansfulla finalister tillsammans med sina anhöriga och press under tisdagen. Den nationella Sverige-finalen av Årets Nybyggare avgjordes nämligen.

Jättejubel när kungen och Silvia kommer till slottet – lyssna!Brand logo
Jättejubel när kungen och Silvia kommer till slottet – lyssna!

Priset delas årligen ut till entreprenörer med utländsk bakgrund som nått framgång i sitt företagande. Som beskyddare av Årets Nybyggare står kungen för utdelningen.

Zeina Mourtada får pris av kungen

Årets nystart gick till ingen minder än kocken och matdrottningen Zeina Mourtada. Mest känd är hon kanske för sin blogg "Zeinas Kitchen" som gav henne sitt stora genombrott. Men hon har också släppt flera kockböcker och synts i olika tv-program.

Annons

Såklart är Zeina också en framgångsrik företagare, vilket hon hyllades och prisades av kungen för. Under ceremonin höll kungen ett tal där han berömde Zeina och de två andra pristagarna för sina idéer, men inte bara det.

– Ni har också skapat arbetstillfällen. Men framför allt är ni förebilder. Det tror jag betyder mer än någonsin, säger kungen.

Vinnaren av Årets Nystart Zeina Mourtada och kungen.

Starka orden efter mötet med kungen

Matdrottningen tar med tacksamhet emot priset och på Instagram berättar hon vad utmärkelsen betyder för henne:

Annons

"Är så hedrad och otroligt tacksam över att få ett pris från självaste Kungen på slottet idag. Det är den finaste och mest ärofyllda utmärkelsen jag någonsin har fått", skriver hon.

"Vägen hit har inte varit lätt och jag har kämpat", skriver hon avslutningsvis och tackar sedan för förtroendet från kungahuset.

Glada miner när matdrottningen minglar med kungen

Zeina fick även chansen att mingla med kungen.

På sin story delar vinnaren en video från kvällen.

“Jag fick till och med möjligheten att mingla med Ers Höghet! Nu tycker barnen att morsan är riktigt cool som fick hänga med Kungen bara sådär en helt vanlig tisdagskväll”, skriver hon till storyn full med massa glada miner!

Foto: Karin Törnblom/TT, Fredrik Sandberg/TT

Annons