Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Maud Angelica Behn, 21, i tårar – bryter ihop mitt under intervjun

30 maj, 2024, 19:00 
Maud Angelica Behn, 21, kunde inte hålla tillbaka tårarna.
Annons

Prinsessan Märtha Louise har de senaste månaderna varit aktuell med podcasten HeartSmart Conversations. Där bjuder hon, tillsammans med vännerna Lilli Bendriss och Mari Manzetti, in till hjärtliga och andliga samtal.

Det här visste du inte om Maud Behn!Brand logo
Det här visste du inte om Maud Behn!

Ibland händer det även att de har med en gäst i studion. Nyligen gästade Märtha Louises dotter, Maud Angelica Behn, 21, podcasten för att prata om sin pappa Ari Behns självmord.

Maud höll ett mycket gripande tal på hans begravning, ett tal som fick stor uppmärksamhet och som ledde till att många hyllade Maud för hennes mod.

Annons
Maud Angelica Behn
Maud Angelica Behn höll ett mycket gripande tal under Ari Behns begravning.Andreas Fadum

Maud Angelica Behns ord

Enligt Märtha Louise så räddade Mauds tal många andra som mådde dåligt. Dotterns tal belönades också med en rad olika utmärkelser och Maud berättar att hon även stoppades på gatan på grund av talet.

När hon höll talet mådde Maud själv väldigt dåligt, men hon kände att viljan att hjälpa andra var starkare än rädslan.

– Med talet ville jag hjälpa andra, så de förhoppningsvis inte hamnar i samma situation som pappa. Självmord behöver pratas mer om, och jag ville visa att det finns andra alternativ. Oavsett vad du går igenom finns det alltid hopp och andra möjligheter. Självmord behöver inte vara en sista utväg, säger Maud Angelica.

Annons

Bryter ihop under intervjun

Sorgen efter pappa Ari Behns bortgång har varit stor. Maud Angelica Behn säger att hon bearbetat sorgen med hjälp av meditation och en hel del tårar.

När hon pratar om sorgen bryter hon ihop i tårar.

– Jag hörde ett citat om sorg: "Sorg är kärlek utan ett ställe att gå till", och jag kände igen mig i det. Det är mycket som gör ont med pappas död, säger hon.

Maud Angelica Behn
Maud Angelica Behn.dana / dana press

Foto: TT

Annons