Máxima: "Alexia är en fighter"

Nederländska kungafamiljen i snön

Prinsessan Alexia är fortfarande inte återställd efter benbrottet. Kungen berättar nu att han fått bygga om i Villa Eikenhorts under hennes konvalescens.
Familj i snö.

Kung Willem-Alexander och drottning Máxima befann sig i helgen på ovanligt uppdrag, nämligen en parkstädning i staden Alphen aan den Rijn. Några som däremot fick stanna hemma var parets tre döttrar Catharina Amalia, Alexia och Ariane. Mellandottern Alexia går ju på kryckor efter att hon brutit höger lårben under familjens vinterferie i Lech.

Både Willem-Alexander och Máxima var på strålande humör och berättade att Alexias konvalescens går mycket bra. Prinsessan fick förvisso hämtas med ambulanshelikopter i backen och tillbringa några dagar på sjukhus, men nu är hon på bättringsvägen berättar Máxima för Algemeen Dagblad.

“Hon mår bättre för varje dag. Det går väldigt bra. Hon är verkligen en fighter och vi är så stolta över henne” säger Máxima.

Kungen berättade också att familjen fått göra en “mindre ombyggnad” hemma i Villa Eikenhorst i Wassenaar på grund av Alexias ben. Vilken typ ombyggnation det gällde ville han däremot inte säga.

“Trots det här bakslaget är hon väldigt positiv” säger han till Algemeen Dagblad.

Maxima3

Den årliga parkstädningen kallas NLDoet och över 350 000 frivilliga i hela landet deltog under lördags arbete. Willem-Alexander och Máxima stöttar initiativet genom sin bröllopsstiftelse Oranje Fonds.

WillemAlexander2

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures.