Máxima - en blivande drottning och trebarnsmamma!

Drottning Máxima i stor, majestätisk rosa hatt

Nedräkningen har börjat och om bara några dagar byter Beatrix av Holland titel med sin svärdotter. Och Máxima är redo för drottningrollen.

Den 30 april 2013, då hennes man prins Willem-Alexander övertar tronen, kommer prinsessan Máximas officiella titel att bli drottning Máxima.

Drottningtitel

Även om Máxima ges titeln drottning kommer hennes rättigheter och skyldigheter inte att skilja sig från dem som prins Claus och prins Bernhard hade.

Vem är hon?

Máxima Zorreguieta Cerruti föddes den 17 maj 1971 i Argentina som dotter till direktören Jorge Zorreguieta och hans hustru María del Carmen Cerruti.

Träffade en prins

Máxima träffade kronprins Willem-Alexander för första gången i Spanien 1999. Hon visste inte att det var en prins, så det uppstod lite missförstånd, men efter att Máxima inbjöds till ett bröllop i New York var kärleken ett faktum.

Förlovning

Den 30 mars 2001 förlovade paret sig och folket gladde sig åt att den 34-årige kronprinsen äntligen hade hittat någon blivande hustru.

Vackert bröllop

Den andra februari 2002 gifte sig kronprins Willem-Alexander och Máxima, som då blev prinsessa av Oranien och kronprinsessa av Nederländerna. På Máximas 30-årsdag fick hon holländskt medborgarskap.

Maxima är lycklig mamma till de tre söta döttrarna Amalia, Alexia och Ariane.

Maxima och Willem Alexander är lyckliga föräldrar till de tre söta döttrarna Amalia, Alexia och Ariane.

Trots sina många åtaganden som prinsessan upprätthåller Maxima en intensiv verksamhet med anknytning till fattigdomsbekämpning, särskilt genom tillgång till finansiering (mikrokrediter), efter att ha haft en roll som FN rådgivare inom detta område.

Här ser ni en kort intervju med kronprinsessan Máxima på engelska. Och missa inte det fina bildspelet med strålande foton av Máxima!

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=i77_iIH3e10

httpv://www.youtube.com/watch?v=X8g4RhuleSA