Krissituationen! Máxima och Willem-Alexander tvingas be om ursäkt efter misstaget

Maxima och Willem-Alexander

Stella Pictures
Det nederländska kungaparet reste till Grekland samtidigt som coronaviruset hindrar människor från att resa, världen över. Nu tvingas de be om ursäkt.

áNederländerna befinner sig just nu i en "lockdown" på grund av coronaviruset. Trots detta valde kung Willem-Alexander och drottning Máxima att resa till sitt semesterhus i Grekland. Ett beslut som väckte starka reaktioner. Kungaparet hann knappt vara borta i ett dygn – sedan reste de hem på grund av den massiva kritiken.

Máxima och Willem-Alexander trotsade reglerna

Det var under fredagen, förra veckan, som drottning Máxima och Willem-Aexander tog regeringsplanet till södra Grekland, för att besöka sin privata villa.

Samtidigt som landet införde nya restriktioner om att undvika onödiga resor satte sig kungligheterna på ett plan och reste ändå.

Maxima och Willem-alexander
Stella Pictures

Men redan på lördagen beslutade sig paret för att resa hem, efter att det nederländska folket rasat.

Krisen har till och med varit så stor att kungaparet har tvingats be om ursäkt. De publicerade en video på Instagram där de berättar att de ångrar sin resa.

– Det gör ont att ha förrått människors förtroende, säger kungaparet i videon.

Premiärministern uttalade sig om den kungliga resan

Premiärministern Mark Rutte sa att han gjorde "fel bedömning" genom att inte ingripa och stoppa resan. I ett brev till parlamentet sa Rutte att han "insåg för sent" att semestern kunde ha en negativ påverkan på landet.

Mark Rutte

Premiärministern Mark Rutte

Foto: TT