Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Máxima utskälld av Willem-Alexander – otrevliga bemötandet på festen

12 okt, 2022, 05:00 
Willem-Alexander, prins Daniel och drottning

Första mötet med Willem-Alexander blev ingen trevlig historia för Máxima.

Annons
Här anländer drottning Máxima till Sverige – Victoria tar emotBrand logo
Här anländer drottning Máxima till Sverige – Victoria tar emot

Kung Willem-Alexander och drottning Máxima landade under gårdagen i Stockholm. Strax efter flyttade de in på Stockholms slott.

Under vistelsen i Sverige bjuds det på festligheter i form av korteger, ceremonier, luncher och galamiddag på Kungliga slottet.

Ja, det blir med andra ord ett par hektiska och fullspäckade dagar för de nederländska kungligheterna!

Drottning Silvia, kung Carl Gustaf, kung Willem-Alexander, prinsessan Estelle, drottning Maxima, kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Drottning Silvia, kung Carl Gustaf, kung Willem-Alexander, prinsessan Estelle, drottning Maxima, kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Så träffades Willem-Alexander och Máxima

Máxima och Willem-Alexander har varit ett par sedan 1999. Men relationen var långt ifrån självklart inledningsvis. Faktum är att den började på ett allt annat än romantiskt sätt.

Annons

Máxima var verksam inom finansbranschen och var chef över tillväxtmarknader på banken Dresdner Kleinwort i New York. Hon hade rest till Sevilla för att närvara på en fest.

På samma fest befann sig Willem-Alexander, som då var kronprins, och deras vägar korsades på ett minst sagt dramatiskt vis.

Drottning Máxima
Drottning Máxima tyckte kung Willem-Alexander var både otrevlig och arrogant när de träffades första gången.

Bråket på festen: ”Gav mig onda ögat”

När Máxima helt sonika började knäppa en massa bilder hamnade Willem-Alexander i blixtfånget. Han misstänkte att hon var en paparazzi-fotograf och blev rejält irriterad.

Annons

– Han gav mig onda ögat. Jag fattade ingenting, varför tittar han på mig så där? Jag minns att jag tänkte ”Vem tror han att han är, om jag vill ta bilder så tar jag bilder!” har drottning Máxima sagt i en tv-intervju.

Varit gifta i över 20 år

Máxima upplevde Willem-Alexander som både otrevlig och arrogant. När han berättade att han var kronprins vägrade hon att tro honom.

Samtidigt hände något på festen som gjorde att bråket blev till kärlek. Bara två veckor senare satte sig Willem-Alexander på ett flyg till New York för att hälsa på henne.

Sedan dess har de varit ett par och har idag varit gifta i över 20 år!

Drottning Máxima och kung Willem-Alexander
Drottning Máxima och kung Willem-Alexander gifte sig 2 februari 2002.

Foto: TT

Annons