Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Máximas kärlekstal till Willem Alexander på födelsedagsfesten!

30 maj, 2011, 13:55 
Agneta Nisbeth
Annons

Röda mattan var utrullad, ädelstenarna glimmade och tyllet frasade.

Annons

I fredags samlade Europas kungligheter för att gratulera holländska kronprinsessan Máxima på födelsedagen.

Och det blev en kväll att minnas.

Vilket kungigt superparty! Danska kronprinsparet, Frederik och Mary, fanns på plats, norska kronprinsen Haakon, prinsessan Märtha Louise och Ari Behn likaså. Liksom grekiska prins Nikolaos och hans Tatiana och många, många fler… Kort sagt – nästan alla Europeiska kungligheter ville vara på plats i Amsterdam i helgen för att fira holländska kronprinsessan Máximas 40-årsdag.

700 gäster

Firandet ägde rum på konsert på Concertgebouw, det kungliga konserthuset i Amsterdam. Över 700 gäster fanns på plats och förutom kungligheterna märktes också Máximas familj, henne föräldrar och bror Maria Zorreguieta, Jorge Zorreguieta och Martin Zorreguieta. Den holländska kronprinsen, Willem Alexander, var den som arrangerat festligheterna för sin hustru och hon var mer än nöjd över hur det hela blev. Rörd till tårar höll hon ett känslosamt tal inför sina gäster.

Annons

– Inga ord kan beskriva hur glad jag är för min man, som ju är den jag har att tacka för att jag står här i dag, sa kronprinsessan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kronprins Haakon kom med syster prinsessan Märtha Louise och Ari Behn.

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik kom hand i hand.

Annons

Europas kungligheter firade Hollands kronprinsessa.

Av Johanna Lejon
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons