Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Máximas miss under mötet med Silvia – händelsen fångad på bild!

11 okt, 2022, 16:00 
Indra Nordemar

Aj då... det gick nog inte riktigt som planerat för drottning Máxima!

Annons
Se filmen: Här tas kungligheterna emot på slottetBrand logo
Se filmen: Här tas kungligheterna emot på slottet

Vid elvatiden på förmiddagen landade statsplanet på Arlanda. Röda mattan rullades ut och drottning Máxima och kung Willem-Alexander av Nederländerna fick kungligt bemötande av kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Men det första mötet utanför flygplanet blev inte särskilt långvarigt. Det svenska vädret bjöd dessvärre på en smärre chock – 8 grader och iskalla vindar – något som varken Máxima eller hennes stylist verkar ha haft i åtanke när det valde ut drottningens klädsel för dagen.

Drottning Máxima och drottning Silvia återförenade

Efter ankomsten på Arlanda begav sig de nederländska kungligheterna mot Stockholms slottet för att möta statsbesökets värdpar – kungen och drottning Silvia.

Annons

Det blev ett kärt återseende! Kungaparet har en nära och väldigt god relation med sina nederländska motsvarigheter. Nu väntar hela tre dagar med fullspäckat schema ihop. De ska bland annat hinnas med informativa besök, kungliga luncher, galamiddag på slottet och konsert på Stockholms konserthus.

Sverige-blåsten kom som en chock!

Drottnings Máximas miss inför Sverige-ankomsten

Men vi får hoppas att drottning Máxima har mer än lätta klänningar med sig i sitt bagage – eller att vindarna vänder! I Stockholm blåser det hejvilt och likaså Máximas tjusiga dress, och den styva underkjolen lämnades antingen hemma eller i väskan.

På bilder syns hon vid upprepade tillfällen hålla ner sin klänning för att den inte ska blåsa upp! Men Maxima skötte det förstås lika glamoröst som hon gör med allt annat, elegant som hon är.

Foto: TT

Annons