Máximas och Ranias smarta stilduett

Maxima och Rania

Vi kan inte undgå att gilla dessa två power-damer. Máxima och Rania är två drottningar som har det där lilla extra. Båda är oerhört engagerade i sociala frågor och kvinnors kamp står högt på kungliga agendan. Dessutom är de vältaliga, högutbildade och har en ypperlig smak vad gäller kläder. Se bilderna från senaste stilmötet i Amman här!

Den här gången var det ingen stilduell mellan drottningarna. I stället skulle vi kunna kalla senaste mötet i Amman för drottningarnas stilduett. För visst är det en harmonisk komposition av elegans som Máxima, 47, och Rania, 48, lycktas med. I samklang klär de sig i kjol och supersofistikerade blusar. En affärsstil som vilken kvinnlig vd som helst världen över skulle bli grön av avund på.

Drottning Maxima under besöket i Amman.

Drottning Maxima under besöket i Amman.

Drottning Maxima med kungaparet av Jordanien.

Drottning Maxima med kungaparet av Jordanien.

Hollands drottning Máxima hälsade på i palatset i Amman och hon känner kungaparet av Jordanien väl. Det blev ett trevligt möte med samtal om ekonomisk utveckling. Smarta damerna såg till att lyfta frågan om projekt som hjälper kvinnor i Syrien.

Kung Abdullah II och drottning Rania samtalar med drottning Maxima.

Kung Abdullah II och drottning Rania samtalar med drottning Maxima.

Kung Abdullah II och drottning Rania har stor erfarenhet av flyktingar efter kriget och förstås värdet av att se till att Syrien kommer på fötter.  Máxima är FN-ambassadör för FN och belyser de ekonomiska frågorna på den globala internationella arenan. Hon gör ett fantastiskt arbete.

Italiensk design

Drottning Máxima var snygg i mönstrad Giambattastia Valli-klänning. Den italienska lyxklänningen har en prislapp på 30000 kronor. Ingen budget-variant där inte!

Chica Rania!

Rania, 48, kände sig knappast utkonkurrerad. Hon var minst lika elegant som kollegan från Holland i en blus med dramatiska ärmar och en trendig denim-kjol. Tufft, smart och väldigt chic!

För några dagar sedan lade drottning Rania upp den här gulliga bilden på instagram. Fyrabarnsmamman visar gärna privata bilder från hemmet och trevligt är det när hon delar med sig av foton på sig själv utan för arbetet med barnen.

Firad tonåring

“Minstingen” i kungafamiljen är denne 14-åring som firades med gratulationer och presenter på sin födelsedag nyligen.

Läs mer

Prins Daniel om besöket i Indien: ”Imponerad”

Victorias oväntade vandrings-outfit i Jordanien

Flyttdags för holländska kungafamiljen – här är Máximas nya hem!

Foto: TT