Meghan avbryter – vill inte vara brittisk medborgare

Meghan Markle har fattat sitt beslut.Enligt The Sun vill hon inte bli brittisk medborgare.


Slå på ljud

Det nya året var inte gammalt när Prins Harry och makan Meghan, hertiginnan av Sussex, släppte 2020:s hittills mest omskakande kunganyhet. De meddelade då att de har beslutat att avstå både apanage och sina kungliga uppdrag.

Meghan vill inte bli brittisk medborgare

Nu gör sig Meghan redo att kapa ännu ett band till Storbritannien. Enligt The Sun har Meghan sedan bröllopet 2018 drivit processen att ansöka om brittiskt medborgarskap. Det sågs som ett gott tecken av britterna att Meghan – som är född och uppvuxen i USA – ville göra sig hemmastad i England även i en formell mening.

Men nu har processen avbrutits. Meghan har valt att sätta stopp för försöket – vilket lär röra upp en hel del känslor hos det brittiska folket.

Kanske aldrig återvänder

Meghan vill inte längre vara brittisk medborgare.

Enligt The Sun beror detta på reglerna för människor som ansöker om medborgarskap i Storbritannien. Reglerna stipulerar att en ansökande inte får vara utanför brittisk mark i mer än 90 dagar per år under själva ansökningsprocessen. Detta skapar problem för Meghan, som ju planerar att pendla mellan England och Kanada, där hon och Harry hyr en lyxig herrgård från en bekant.

Dessutom vet ingen huruvida Meghan överhuvudtaget kommer att bo i sitt nya hemland igen. Tidningen Daily Express har tidigare rapporterat att man i det brittiska kungahuset är rädda för att kommer att hålla sig borta fullständigt.

– Ingen här tror att hertiginnan någonsin kommer att återvända till Storbritannien i någon egentlig kapacitet, säger en källa till tidningen.

Vännen avslöjade

Enligt Daily Mail hade dock Harry och Meghan inte mycket till val när de fattade sitt kontroversiella beslut. Tidningen har tidigare pratat med en vän till Meghan.

– Hon har sagt att deras livsglädje blev krossad och hon kunde inte stå ut med att se honom lida längre, sa vännen till Daily Mail.

– Meghan har sagt till sina nära vänner att det här är det bästa som kunde hända Harry. Att han kommer att växa som människa och att det var hennes kärlek för honom som gjorde detta möjligt.

Foto: TT