Meghan berättar – levde som fånge i kungahuset: "Jag ville bara inte leva längre"

08 mar, 2021, 15:00 
AvAnnaClara von Hofsten
Att Meghan inte trivts i den brittiska kungafamiljen har nog undgått få. Men nu talar hon och prins Harry för första gången ut om brytningen – i en exklusiv intervju med Oprah Winfrey. Och ingen kunde föreställa sig hur illa det var...
Annons
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervju
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervju

Oprah Winfreys intervju med prins Harry, 36, och hertiginnan Meghan, 39, har chockat en hel värld. Intervjun var oerhört omtalad redan på förhand, och många anade att det här skulle inte bli roligt för det brittiska kungahuset. Men exakt HUR jobbigt det skulle bli var det nog ingen som kunde föreställa sig…. Inte heller hur katastrofal Meghans situation vid det brittiska hovet faktiskt var.

Meghans tid vid det stela, brittiska hovet blev en katastrof.

Meghan berättar att hennes sociala liv begränsades kraftigt i och med giftermålet, och att hon aldrig känt sig ensammare. Samtidigt fortsatte skandalerna kring hennes pappa att vara en följetong i pressen, och något stöd från kungahuset fick hon inte i frågan. Ensam, olycklig och isolerad började hon på allvar funderade på att ta sitt liv.

Annons

Meghan: ”Jag såg självmord som enda lösningen”

– Jag trodde att det skulle lösa allt för alla. Jag såg ingen annan lösning. Jag satt uppe på nätterna och tänkte ”jag förstår inte hur det här ska gå”, säger Meghan i intervjun med Oprah Winfrey.

”Jag bad om hjälp men fick veta att det var omöjligt”, berättar Meghan.
Recept.se Nyhetsbrev

– Jag ville bara inte leva längre. Det var en väldigt tydlig, äkta och skrämmande tanke som inte lämnade mig i fred. Jag skämdes verkligen för att erkänna det, speciellt för Harry som har gått igenom så mycket. Men jag visste att om jag inte sa något skulle jag göra det. När han skulle gå hemifrån vid ett tillfälle bad jag honom att inte göra det, för jag vara orolig för vad jag skulle kunna göra mot mig själv. Och jag minns hur han höll om mig.

Sökte stöd hos Dianas bästa vän

Meghan berättar också att hon vände sig till en av Dianas bästa vänner för att få stöd, och att vänner och familj i USA och Kanada ringde upp och var oroade över hennes situation. Hon berättar vidare att hon ville söka hjälp – men hävdar att hovet förbjöd henne.

Annons

– Jag gick till hovet och sa ”jag har aldrig känt så här förut och jag måste åka någonstans och få professionell hjälp.” Men jag fick svaret att jag inte kunde göra det. Det skulle inte vara bra för kungahuset.

– Då gick jag till personalavdelningen och sa ”jag behöver hjälp”.

Meghan förklarar att när hon arbetade som skådespelare fanns det en fackförening som kunde hjälpa till, och att hon hoppades på något liknande.

Det brittiska folket charmades inledningsvis av Meghan, men snart var smekmånaden över...

– Jag minns den här konversationen som i går, för de sa: ”Mitt hjärta ömmar för dig, för jag ser hur dåligt du mår. Men det finns inget vi kan göra för att hjälpa dig, för du är inte en anställd här.”

Meghan säger att hon tiggde om hjälp.

– Jag sa väldigt tydligt: ”Jag är orolig för mitt mentala välbefinnande.” Men ingenting gjordes. Så jag och Harry måste hitta en lösning.

Annons

Oprah Winfrey frågade om det inte var möjligt för Meghan att ”checka in någonstans”.

– Det var det jag försökte göra, men det kan man inte bara göra som medlem av det brittiska kungahuset. Det var inte så att jag kunde ringa efter en taxi till slottet.

Idag bor paret i Kalifornien där de har börjat sitt nya, friare liv.

Hon förklarade att hon dessutom hade lämnat ifrån sig pass, körkort och nycklar när hon flyttade in på slottet.

– Allt det fick jag lämna in, och jag såg det aldrig mer.

– Du beskriver det som att du var fången på slottet och inte kunde få hjälp trots att du var på randen till självmord – har jag förstått dig rätt, undrade Oprah Winfrey.

– Ja. Det är sanningen, sa hertiginnan Meghan medan hon kämpade för att hålla tillbaka tårarna.

– Jag vill prata om det här för det finns så många människor som mår dåligt men inte vågar be om hjälp. Och jag vet personligen hur svårt det är att säga något. Och när man sedan säger något och får höra ”nej, det går inte”...

Annons