Meghan bryter tystnaden – första orden efter drottning Elizabeths död

08 sep, 2022, 22:00 
Drottning Elizabeth och Meghan Markle

Prins Harry och Meghan Markle uttalar sig för första gången efter drottning Elizabeths död.

Annons
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths liv
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths liv

Under torsdagskvällen fick världen det tragiska beskedet att drottning Elizabeth dött, 96 år gammal. Några timmar innan hade hovet gått med uppgifter om att hennes hälsotillstånd försämrats.

Barn och barnbarn blixtinkallades till Balmoral, slottet i Skottland som drottningen vårdades på, och på tv-bilder kunde man se hur kungligheterna anlände med bistra miner.

Prins Harry och Meghan Markle skulle närvara vid WellChild-prisutdelningen i London under torsdagskvällen, men i stället fick barnbarnet lämna alla uppdrag för att ta sig till drottningen.

Prins Harry
Prins Harry anländer till Balmoral efter nyheten om att drottning Elizabeth dött.
Recept.se Nyhetsbrev

Meghan stoppades från att besöka drottningen

Dessvärre hann han inte fram i tid. Enligt Daily Mail befann han sig i luften när världen fick veta om drottning Elizabeths död. Tidningen skriver att han landade drygt 15 minuter efter.

Annons

Först meddelades det att han var i sällskap av hertiginnan Meghan, men senare kom uppgifter om att hon stannat kvar i London.

Orsaken var oklar, men den frostiga relation som präglat det brittiska kungahuset de senaste åren skulle kunna vara en förklaring till frånvaron.

Meghan Markle
Meghan Markle stoppades från att besöka drottning Elizabeth på Balmoral.

Meghan och Harrys första ord efter Elizabeths död

Prins Harry och hertiginnan Meghan har kommit med ett gemensamt uttalande på hemsidan till sin stiftelse Archewell Foundation. Paret har tillfälligt stängt sajten och ersatt den med en svart bakgrund med orden:

”Till kärleksfullt minne av Hennes Majestät Drottning Elizabeth II 1926 - 2022”.

Annons

Harry och Meghan är föräldrar till barnen Arche, 3, och Lilibet, 1. Dottern Lilibet är uppkallad efter drottning Elizabeth, som kallades Lilibet.

Archewell Foundation
Hertiginnan Meghan och prins Harry har gjort hemsidan till sin stiftelse Archewell Foundation.

Foto: TT

Annons