Meghan erkänner: "Det är fruktansvärt att komma hem"

Meghan och prins Harry

Meghan Markle fick en chock när hon kom hem till USA.Det var inte alls som hon hade tänkt sig.

Meghan Markle och prins Harry är djupt engagerade i samhällsfrågor. Både hertiginnan och prinsen har vid flera tillfällen talat om vikten av att bekämpa rasismen i alla dess former – en diskurs som är mer aktuell än någonsin just nu.

USA skakas fortfarande av mordet på George Floyd och dess efterdyningar. Nu har Meghan berättat hur det var att återvända till sitt hemland efter att ha varit utomlands under sommaren.

Meghan Markle i sorg – efter stor tragedi

Meghan och prins Harry

Meghan och prins Harry är väldigt berörda av rasismen.

– Att komma tillbaka hem och se läget som det var, till en början, det var bara fruktansvärt. Det var så sorgligt att bevittna läget i landet, säger Meghan enligt Hola.

– Om det finns någon sorts ljuspunkt, så är det de fredliga protesterna efter mordet på George Floyd, rösterna som fick höras, att människorna fick äga sina roller… då gick känslorna från sorg till en stark inspiration, för jag kunde se en vändning.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias stora förändring – bilderna visar tydligt skillnaden!

“Rasismen är ingen nyhet”

Vid ett flertal tillfällen har det hävdats att de brittiska tabloidernas hårdföra hantering av Meghan till viss del beror på hennes hudfärg. Så Meghan är van vid att bli direkt berörd av frågan.
– Det är ingen nyhet, den här underströmmen av rasism och vissa fördomar folk bär på i sitt undermedvetna, men jag tror att förändringar som är på väg att ske, jag ser fram emot att vara en del av dem och att använda min röst på ett sätt som jag inte kunnat göra tidigare.