Meghan gästredaktör för brittiska Vogue – hyllar Greta Thunberg på omslaget

meghan markle hyllar greta thunberg

Vilken fin samling starka kvinnor som Meghan samlat ihop för brittiska Vogues omslag. En av dem är ingen mindre än den svenska miljöaktivisten Greta Thunberg.

Meghan har fått äran att vara gästredaktör för det prestigefyllda magasinet Vogue (brittiska upplagan) och deras septembernummer. Och hertiginnan tar uppdraget på största allvar.

På omslaget hittar vi inte en enda bild på Meghan själv. Istället har hon valt att hylla 15 olika kvinnor världen över som alla drivs av, som Meghan kallar det, “en kraft till förändring”.

omslag Vogue

Bland dessa kvinnor hittar vi den svenska miljöaktivisten Greta Thunberg, 16, som tillsammans med kvinnor som Jane Fonda, Salma Hayek och Nya Zealands premiärminister Jacinda Adern pryder omslaget. Bilderna är tagna av fotografen Peter Lindbergh.

Vogue-omslaget har flera bottnar

Det finns också en liten spegelbild på omslaget, där man kan se sitt eget ansikte. För att visa läsaren att du också kan förändra världen. En rolig detalj som också uppmuntrar till eftertanke – och som Meghan har varit med och kommit på.

Meghan vogue

Naturligtvis var det många som trodde att Meghan själv skulle pryda tidningens omslag men hertiginnan av Sussex, som ständigt blir fotograferas, valde istället att sätta fokus på andra begåvade kvinnor istället.

Meghan är mycket aktiv i arbetet

Brittiska Vogues redaktör Edward Enninful säger att Meghan var mycket aktiv under arbetet med tidningens senaste nummer. Både vad som gäller innehåll och design. Hon önskade bland annat att man inte skulle redigera bort fräknar och andra karaktärsdrag på fotografierna.

prins Harry Jane Goodall

I tidningen finns också en intervju med den världsberömda schimpans-experten Jane Goodall som ingen mindre än hennes egen make, prins Harrym har gjort. Den brittiska prinsen har alltså testat på jobbet som reporter!

Samtalar med Michelle Obama

Själv samtalar Meghan med den forna presidenthustrun Michelle Obama. Och intervjun sägs vara väldigt öppen och inspirerande.

Meghan i Vogue

Själv förklarar Meghan att hon” hoppas på att detta blir årets mest lästa modenummer”, men hon säger också:

– Jag vill styra Vogues fokus på de värderingar, sakfrågor och människor som påverkar världen i dag.

Förklarar sin vision

Varje kvinnlig profil som lyfts fram av tidningen har också fått förklara sin vision för att vi ska få en bättre värld. Greta Thunberg säger:

– Jag är här för att ändra sättet vi ser på klimatet så att vi tillsammans kan sätta press på folket att förändra saker.

Foto: TT och Vogue/Instagram

Här kan ni se en film om kvinnorna som hertiginnan av Sussex valt ut, däribland vår svenska Greta Thunberg.