Meghan gjorde Harry älskad – nu stärker barnet monarkin ytterligare!

Meghan gjorde Harry älskad – nu stärker barnet monarkin ytterligare!

Baby boy! Det blev en liten pojke! En hel nation jublar och ännu en gång stärks stödet för monarkin. Samtidigt är jag övertygad om att Diana den här dagen ler i sin himmel.

Som vi väntat.

Som Storbritannien har väntat.

Men nu på eftermiddagen kom det efterlängtade beskedet:

Prins Harry och hans hustru hertiginnan Meghan har blivit föräldrar för första gången. En liten Baby boy – en ny liten kunglighet.

Wow!

Genom det rojalistiska Storbritannien gick ett glädjejubel. En hel nation har följt varenda steg som Meghan har tagit de senaste månaderna. När hon försvann från offentligheten för närmare 50 dagar sedan trodde alla att det var dags, men först i dag kom den kungliga babyn till världen.

Det nyfödda barnet hamnar som nummer sju i tronföljden och precis som sina kusiner prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis kommer han att växa upp i offentlighetens rum. På gott och ont.

Jag är övertygad om att med föräldrar som prins Harry och hertiginnan Meghan kommer den lilla kungliga babyn ha de bästa förutsättningarna. Ni kan er kungliga historia. Är det någon som vet hur det är att växa upp i det offentliga rummet så är det just prins Harry.

Från att ha varit impopulär är han numera älskad av en hel nation. Orsaken? Meghan, så klart. Hon har på rekordkort tid charmat hela Storbritannien. Tagit en hel nation med storm.

Nu har de två blivit tre och plötsligt en liten kunglig familj som med största säkerhet kommer att utökas på sikt. Bli inte förvånande om det både blir en eller flera prinsar eller prinsessor.

Den 6 maj 2019. En glädjens dag i Storbritannien och för alltid numera inskrivet framåt i historieböckerna. Men en sådan här dag kan jag och många med mig inte låta bli att tänka tanken:

Tänk om hon ändå hade fått leva och uppleva den här dagen.

Vilken otroligt stolt farmor hon hade varit, men jag är övertygad om att Diana i dag ler i sin himmel – en lång tid framåt.

Foto TT